„25 de ore de teatru non-stop”. Ecouri
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-ore-de-teatru-non-stop-ecouri/

Weekend-ul care tocmai a trecut (6-7 octombrie 2018)  a oferit sibienilor şi turiştilor veniţi special pentru eveniment o nouă ediţie memorabilă a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”. Teatrul, muzica, poezia, arta plastică şi filmul au „încăput“ în 11 spaţii de joc, atât convenţionale, cât mai ales neconvenţionale: librării, biblioteci, biserici, grădini, pieţe publice, cafenele.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2018

Evenimentul, un adevarat maraton plin de energie pozitivă și dragoste pentru teatru,  a fost organizat de Asociația Culturală BIS. Artiști din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Sibiu.

Publicul care a umplut până la refuz spațiile de joc a trăit alături de tinerii artiștri emoții puternice, s-a lăsat angrenat în dueluri muzicale, a  servit „poezie la micul dejun“ sau a participat în pijamale la exerciții de înviorare fizică.

Deschiderea oficială a avut loc pe 6 octombrie, la ora 19:00, la Grădina BIS, un loc iubit de sibieni, care a găzduit anul acesta 25 de evenimente, începând cu stagiunea de vară BIS Teatru și până în prezent.

În acest spațiu aparte, Asociaţia A.D.O. (Artă pentru drepturile omului) și Teatrul de Comedie din București, a prezentat ,,Amintiri din epoca de școală“, un manifest împotriva conformismului și a preconcepțiilor întâlnite astăzi la nivelul sistemului de învățământ.

Programul a continuat indoor la Teatrul Gong, Librăria Humanitas și Studioul CAVAS de la ULBS, unde unele dintre cele mai valoroase companii de teatru independent din București, Târgu Mureș și Cluj au oferit producții originale ce ridică probleme sociale și morale. La Atrium Café, comediile și show-urile de cea mai bună calitate au ținut treaz publicul pe tot parcursul nopții.

Dintre evenimentele conexe spectacolelor propriu-zise, merită amintite workshop-ul de teatru comunitar destinat persoanelor cu dizabilităţi, coordonat de Bianca Babeş, conferinţa cu titlul ,,Autorul de teatru“, susținută de Dan Vasiliu și expoziția “25 de ore de pictură non-stop” de la Grădina BIS, în cadrul căreia au putut fi admirate creațiile celor 12 artiști vizuali și performeri (actori, dansatori, muzicieni), care în perioada 28 -29 septembrie au creat de la zero lucrări de mari dimensiuni în cinci spații din oraș, folosindu-și întregul corp.

În încheierea festivalului, duminică, 7 octombrie, Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours au delectat publicul cu savuroasa comedie ,,Înaintea Erei Noastre“, ce s-a jucat cu sala arhiplină, fiind frenetic aplaudată.

Foto: 25 de ore de teatru non-stop – facebook

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.