28 de scurtmetraje în competiția Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/28-de-scurtmetraje-in-competitia-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Sâmbăta aceasta, publicul alege cel mai bun scurtmetraj al anului la maratonul ShortsUP. O dată pe an, scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Cannes sau Cesar se reunesc într-un singur maraton, de la apus până la răsărit de soare. Sâmbătă, 2 iulie, are loc a 8-a ediţie Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ocazie cu care cinefilii vor avea parte de opt ore de emoţii intense în cel mai mare spaţiu cinematografic neconvenţional – Pavilionul Central Romexpo.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2016

28 de filme scurte din 15 țări au fost incluse în selecția oficială a maratonului. După ce au primit validarea marilor jurii internaționale, acestea urmează să fie votate de publicul maratonului în cadrul competiției ”ShortsUP Audience Award”. Proiecțiile încep la 9 seara și se termină în zor de zi, la ora 5 dimineața.

Pe parcursul nopții, spectatorii vor avea rolul juriului și misiunea de a alege cel mai bun film al anului, ce va fi distins cu un premiu de 1500 E.

Votul se va desfășura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiecțiilor, dar și 24 de ore după terminarea evenimentului.

Cel mai așteptat film este marele câștigător al premiului Oscar în 2016, Stutterer / Bâlbăitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015) – POATE FI VĂZUT INTEGRAL aici -, o ficțiune emoționantă despre singurătate și curaj, care te lasă fără cuvinte, la propriu.

Doza de sarcasm și comedie neagră e adusă în program de Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franța, 2015), câștigătorul premiului Cesar pentru animație, o poveste despre familii. Cum să scapi de prânzul de duminică și de toate întrebările incomode din partea unei familii obositoare? Când vine vorba de rude, James trebuie să aleagă între iubire și ură, o decizie deloc ușoară.

Din caruselul de emoții al nopții lungi nu lipsesc nici poveștile românești, printre care O noapte în Tokoriki (r. Roxana Stroe, România, 2016), care a primit premiul special în secţiunea Generation 14plus la Berlin Film Festival și Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea scurtmetraj la TIFF.

La lăsat de seară, Geanina își sărbătorește majoratul în ”Tokoriki”, discoteca din sat, înconjurată de familie și prieteni. În timpul petrecerii, Geanina primeşte din partea prietenului ei o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

A 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte sărbătorește puterea tot mai mare al mediului VIDEO în viața de zi cu zi Spectatorii pot consulta programul evenimentul și în format video, într-o serie de cronici realizate împreună cu persoane din lumea filmului, media sau artei dar și cu membrii publicului amator de cinema în doze mici.

ACCESUL la Noaptea Lungă se face începând cu ora 20.00, iar filmele vor rula de la ora 21.00.

Biletele pot fi achiziționate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim la prețul de 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, food-court si experiențe culinare artizanale.

Foto: Noaptea Lungă a Filmelor Scurte – facebook

10
/02
/15

CineȘoc este noul eveniment marca ARCUB, care va transforma lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Astfel, programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

10
/02
/15

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris. Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.

08
/02
/15

O maşină Ferrari 250 SWB California, parte a colecţiei Baillon şi care i-a aparţinut pentru scurt timp actorului francez Alain Delon, a fost vândută pentru 14,2 milioane de euro, fiind vedeta unei licitaţii organizate de casa Artcurial în cadrul evenimentului Salon Rétromobile de la Paris.

08
/02
/15

Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Victor Rebengiuc. Mari actori ce recomandă filmele din Seria „Duminica filmului românesc”. Puteţi urmări „Dreptate în lanţuri” „Ion: blestemul pământului şi „Tandreţea lăcustelor”, duminică, 8 februarie, la TVR2.

07
/02
/15

Actriţa americană Natalie Portman, care locuieşte de curând la Paris, după căsătoria ei cu coregraful francez Benjamin Millepied, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro, că este pregătită să joace într-un film turnat în limba lui Molière

07
/02
/15

Lungmetrajul "Aferim", de Radu Jude, care va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin, se numără printre cele nouă filme pe care prestigioasa revistă americană IndieWire le recomandă la evenimentul cinematografic din capitala Germaniei.

07
/02
/15

CRONICĂ DE FILM „Whiplash”, scris și regizat de americanul Damien Chazelle, este un film încrâncenat care susține ideea de act artistic ca simplă mecanicitate, folosind ca pretext narativ o relație maladivă între un toboșar de jazz ambițios și un profesor despotic.

06
/02
/15

Channing Tatum şi Mila Kunis formează pentru prima dată un cuplu pe marile ecrane în „Ascensiunea lui Jupiter”, o aventură SF de proporţii epice, realizată de Lana şi Andy Wachowski şi produsă de Warner Bros. Pictures. Filmul care are premiera în 3D şi IMAX 3D pe 6 februarie.

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.