39 de spectacole la Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-spectacole-la-festin-pe-bulevard/

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se va desfăşura în perioada 7-18 octombrie la Bucureşti şi reuneşte 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică şi multe evenimente conexe, la care participă artişti din opt ţări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Republica Moldova şi România.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Festivalul a fost lansat printr-o conferință de presă, la care au participat, alături de Marinela Țepuș, câțiva dintre actorii teatrului – Ada Navrot, Andi Vasluianu și Dan Bordeianu –, precum și ambasadoarea ediției din acest an, Andreea Marin. De asemenea, au fost prezente și cele două co-selecționere, Narcisa Mocanu pentru secțiunea internațională și Raluca Rădulescu pentru selecția națională.

A cincea ediție a Festivalului cuprinde șapte secțiuni „Criza pubertății, criza adolescenței” – secțiune competitivă, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții pentru și despre tineri; „Text sau pretext” – secțiunea va cuprinde spectacole prin intermediul cărora vom face cunoscută publicului importanța echipei de creatori și de artiști în realizarea unei producții scenice. Astfel, se vor prezenta câte două variante de spectacol pe același text; „Bulevardul comediei” – secțiune competitivă, care propune publicului spectacole de mare succes, juriul fiind alcătuit din cinci membri aleși din public; „Premiere în FEST(in)” – o secțiune din care vor face parte cele mai noi producții ale Teatrului Nottara; „Invitați speciali” – secțiune unde se vor regăsi producții care aparțin unor teatre partenere, venind în completarea tematicii Festivalului; „Multi Art EXIT” – mai vechiul festival de teatru pentru persoane private de libertate a devenit una dintre secțiunile festivalului în 2015, urmând să se desfășoare în zilele de 22 și 23 noiembrie; „In memoriam” – secțiune dedicată unor personalități dispărute dintre noi, care au avut o contribuție importantă la evoluția teatrului românesc: George Constantin, Ruxandra Sireteanu, Petrică Popa.

Festivalul mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură pe texte pentru și despre adolescenți, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unor expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a devenit un eveniment-reper pentru lumea teatrală, dar şi pentru iubitorii artei scenice. Prin temele alese în cadrul fiecărei ediţii, manifestarea are şi un puternic impact social şi atrage, de la an la an, tot mai mulţi spectatori şi participanţi activi.

Cu o istorie de 70 de ani, Teatrul Nottara se află, în acest moment, pe locul al doilea în preferinţele publicului bucureştean. Având un repertoriu de 25-30 de titluri şi o medie de opt reprezentaţii pe săptămână, teatrul primeşte peste 2.500 de spectatori, săptămânal.

Potrivit tradiţiei, Teatrul Nottara a realizat – de la începutul anului 2017 și până acum – șapte premiere: „Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski (în regia Evgheniei Berkovici – Rusia), „Opt femei” de Robert Thomas (în regia lui Andreas Merz-Raykov – Germania), „Burlaci şi burlăcițe” de Hanoch Levin (în regia Alessandrei Giuntini – Italia), „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn (în regia lui Felix Alexa), „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale (în regia lui Claudiu Goga), „Să-i îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello (în regia lui Dan Lăcătuşu), o coproducție cu Teatrul de Artă.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.