40 de spectacole în Festivalul “Hänsel și Gretel” la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/40-de-spectacole-in-festivalul-hansel-si-gretel-la-opera-comica-pentru-copii/

În perioada 28 martie – 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediţie a Festivalului “Hänsel şi Gretel”, ce va cuprinde nu mai puţin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulţime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical şi concerte lecţie. Majoritatea reprezentaţiilor programate sunt deja sold out.

Un articol de Liliana Matei|18 martie 2017

În cadrul festivalului, copiii vor putea urmări musicalul “Micuța Dorothy” (la Sala Mare), concertul “Underground Tango”, musicalul “Ivan Turbincă” și spectacolul de hybrid opera “Sentimente” (la Sala UnderGrant).  Evenimentele muzicale de la Salonul Mozart le vor facilita celor mici întâlnirea cu pianul, sub îndrumarea pianistei Ioana Maria Lupașcu, în cadrul “Concertului lecție de Pian”, dar și cu Nino, în spectacolele interactive “Nino Arlechino și “With Nino in London”. Povestea simfonică “Viața lui Mozart” și concertul “Armonii de Primăvară” completează seria de evenimente desfășurate în Salonul Mozart în această perioadă. Festivalul se va încheia cu premiera spectacolului de balet contemporan “Pinocchio”, în regia și coregrafia lui Mihai Babușka, la Sala Mare.

“Festivalul <<Hänsel și Gretel>> înseamnă 12 zile în care celebrăm cunoașterea și arta la Opera Comică pentru Copii. Ne bucurăm că putem primi atât de mulți copii și că le putem oferi întâlniri de neuitat cu muzica clasică, cu baletul, cu opera și cu personaje îndrăgite din povești. Ne aflăm la a treia ediție a festivalului, care crește și mai mult în fiecare an, datorită artiștilor talentați și echipei tehnice dedicate, a dascălilor cu inima deschisă și a copiilor dornici să descopere arta în multitudinea formelor sale. Le mulțumim tuturor și îi așteptăm cu drag în sălile de spectacol!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Hänsel și Gretel” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, iar biletele au fost deja puse în vânzare prin rețeaua bilete.ro. Până la finalul acestei stagiuni, Opera Comică pentru Copii pregătește alte spectacole în premieră: “Concert-lecție de Harpă”, “Concert-lecție de Pian”, “Salonul de Musical”, “Concert-lecție de Vioară și Pian”, “Directorul de Teatru” (la Salonul Mozart) și “Harap Alb” (la Sala UnderGrant).

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.