5 concerte Twin Arts în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-concerte-twin-arts-in-toamna/

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunţă spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care îşi va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piaţă în data de 16 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|26 septembrie 2016

Quartetul este completat de muzicienii Aaron Parks (pian), Ben Williams (bass) și Justin Faulkner  (tobe). Concertul Dhafer Youssef face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 27 octombrie 2016, ora 20.00 la Sala Radio din București.

O altă prezență mult așteptată  este Hindi Zahra. După show-ul sold out de anul trecut, artista marocană revine în București pentru un concert la Arenele Romane în care Hindi Zahra  va cânta în engleză, franceză, dar și berberă, cele mai cunoscute piese ale sale, hipnotizându-și fanii cu show-ul său electrizant și direct pentru care a devenit celebră și atât de iubită. Concertul Hindi Zahra face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 1 noiembrie 2016, ora 20.00, la Arenele Romane (cort încălzit) din București.

Jazz Night Out continuă cu The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini.

Cariera impresionantă, colaborările cu  Prince, Chick Corea, The Dave Matthews Band,  Branford Marsalis sau Marcus Miller, dar și cele cinci premii Grammy, vorbesc de la sine pentru Victor Wooten, care revine și el la Jazz Night Out după concertul memorabil din  2014. Basistul american  își va răsfăța de data aceasta publicul din România cu un Power Trio imprevizibil,inovator și  energic, completat de doi giganți ai instrumentelor- toboșarul Dennis Chambers, cunoscut pentru concertele susținute împreună cu Carlos Santana, și saxofonistul Bob Franceschini, un instrumentist desăvârșit de a cărui virtuozitate s-au bucurat celebrități precum Celine Dion, Mike Stern sau Paul Simon.

Concertul Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini va avea loc pe 10 noiembrie, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Robert Glasper Experiment  deținător a  două  premii Grammy (pentru cel mai bun album R&B și cea mai bună interpretare), concertează în  premieră în România, cu un original proiect în care hip-hop-ul și R&B-ul își găsesc natural locul  lângă jazz. Un vizionar al generației sale, Glasper a cântat alături de  Erykah Badu, Snoop Dogg,  Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder sau John Scofield.  În București va fi însoțit de Derrick Hodge (bass),  Mark Colenburg (tobe) și Casey Benjamin (vocoder și saxofon). Concertul Robert Glasper Experiment face parte din seria Jazz Night Out și  va avea loc pe  28  noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Tot un concert marca Twin Arts, de data aceasta în alt registru muzical, o are ca invitată  pe Eivor, artista feroeză care va susține primul său concert în România în luna  noiembrie. Ludică, introspectivă sau vulnerabilă, Eivor are rara calitate de a convinge și seduce publicul prin dezarmanta sa sinceritate și căldură.  Rezonanțele stranii ale vocii sale au fost apreciate de către critici, artista fiind distinsă cu premii pentru  ”Cea mai bună voce” și ”Cea mai bună interpretare”.

De la debutul său, din 2000, și până  în prezent, discografia cântăreței feroeze numără nu mai puțin de 9 albume, reputația sa depășind cu mult granițele meleagurilor sale  nordice. Concertul Eivor va avea loc pe 13 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Biletele pentru aceste concerte se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts și Jazz Night Out.

Foto: Twin Arts – www.twinarts.ro

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu