7 BLESTEME…cerute, fãcute şi legate la Muzeul Ţãranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/7-blestemecerute-facute-si-legate-la-muzeul-taranului-roman/

Joi, 15 noiembrie, Muzeul Ţãranului Român va fi locul în care blestemele vor prinde viaṭã. Inspiratã din folclorul românesc, din blesteme, descântece şi vrãji, piesa ‘’7 BLESTEME…cerute, fãcute şi legate’’ va prezenta o multitudine de situaṭii interesante. Printre acestea se numãrã blestemul şarpelui la naştere; Descântecele pentru aflarea norocului în dragoste în noaptea Sfântului Andrei; Paparuda; […]

Un articol de Andrada Văsii|31 octombrie 2012

Joi, 15 noiembrie, Muzeul Ţãranului Român va fi locul în care blestemele vor prinde viaṭã. Inspiratã din folclorul românesc, din blesteme, descântece şi vrãji, piesa ‘’7 BLESTEME…cerute, fãcute şi legate’’ va prezenta o multitudine de situaṭii interesante. Printre acestea se numãrã blestemul şarpelui la naştere; Descântecele pentru aflarea norocului în dragoste în noaptea Sfântului Andrei; Paparuda; Cãmaşa ciumii; Fãcãtura pe ursitã; Blestemul naşilor la nuntã  dar şi fãcãtura cu legãturile mortului şi jocurile de priveghi la înmormântare. Piesa promite sã treacã spectatorii prin numeroase stãri, de la fricã la râsete.

 

Din distribuṭie amintim pe: Magda Catone (baba Satului), Andrei Runcanu (tânãrul care este dus cu forṭa de iubita sa la vrãjitoare), Carla Maria Teaha (fata care vrea sã-şi lege iubitul prin farmece), Irina Strungareanu (sufletul tinerei), Florentin Munteanu (sufletul tânãrului), Gabriel Fãtu (lãutarul). Scenariul şi regia sunt semnate de cãtre Chris Simion.

 

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!