8 producții cinematografice distribuite de Independența Film ajung la Les Films de Cannes á Bucarest
https://www.ziarulmetropolis.ro/8-productii-cinematografice-distribuite-de-independenta-film-ajung-la-les-films-de-cannes-a-bucarest/

8 dintre filmele distribuite de Independenţa Film şi care vor intra în cinematografe în următoarele luni ajung la Les Films de Cannes á Bucarest. Printre acestea, se regăsesc marele câştigător al Cannes 2019, „Parazit”, un film de Bong Joon-ho, şi „Durere şi glorie”, cel de-al 21-lea lungmetraj al faimosului regizor spaniol Pedro Almodóvar.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2019

Independența Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase prezintă în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest 8 producții de lungmetraj lansate și premiate la festivalul de pe croazetă. Acestea sunt Durere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar), Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho), Le Jeune Ahmed (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne), Les misérables (r. Ladj Ly), It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman), Beanpole (r. Kantemir Balagov), Sorry We Missed You (r. Ken Loach) și Il traditore (r. Marco Bellocchio).

Durere și glorie (foto sus), cel de-al 21-lea lungmetraj al faimosului regizor spaniol Pedro Almodóvar, care i-a adus lui Antonio Banderas premiul pentru interpretare masculină la Cannes 2019, ajunge din 18 octombrie pe marile ecrane din România. Filmul reprezintă propunerea Spaniei la Oscar și are un puternic caracter autobiografic, reconstituind, introspectiv, diferite etape din viața cineastului. Din distribuție face parte și celebra actriță de origine spaniolă, Penélope Cruz. Durere și glorie a mai câștigat la Cannes și premiul pentru coloană sonoră, muzica lui Alberto Iglesias fiind extrem de apreciată de juriu. Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Botoșani, Brașov.

Parazit / Parasite, marele câștigător al trofeului Palme d’Or în 2019, este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale. Filmul scris și regizat de sud-coreeanul Bong Joon-ho, spune povestea unei familii cu probleme financiare, ai cărei membri se insinuează ca angajați în viața bogatei familii Park, dând naștere unui şir de întâmplări imposibil de controlat. Va rula în cinematografe din 8 noiembrie. Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Botoșani, Brașov, Arad, Suceava.

Parazit / Parasite

Le jeune Ahmed, noul film al fraților Dardenne, care le-a adus premiul pentru regie la Cannes 2019, e o poveste extrem de actuală, aceea a tentației radicalismului, spusă cu intensitate, empatie și măiestrie regizorală. În Belgia zilelor noastre, Ahmed, care are doar 13 ani, e prins între provocările vârstei și idealurile de puritate ale imamului său. Filmul va intra în cinematografele din România din 13 decembrie. Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Cluj-Napoca, Arad.

LE JEUNE AHMED. Foto: Christine Plenus

Les misérables, filmul de debut al regizorului de culoare Ladj Ly, crescut în periferia Montfermeil din Paris, urmărește trei membri ai brigăzii anti-criminalitate care se confruntă cu tensiuni între bandele rivale din vecinătate. Inspirat de revoltele din 2005 de la Paris, de La Haine, pelicula cult a lui Mathieu Kassovitz şi de scurtmetrajul cu acelaşi nume al lui Ly, câştigător al unui premiu César, Les Misérables e o perspectivă provocatoare asupra tensiunilor dintre rezidenţii marginali şi poliţie. Filmul, câștigător ex-aequo al Premiului Juriului la Cannes 2019, va ajunge pe marile ecrane din România din 24 ianuarie. Ladj Ly, regizorul filmului care a cucerit Cannes-ul și care a doborât un record prin vânzarea drepturilor filmului său pe piața americană – 1.5 milioane dolari, cea mai mare vânzare pentru un debutant la Cannes din istorie – este invitat special al Les Films de Cannes á Bucarest. Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Brașov, Arad.

Les misérables

It Must Be Heaven, pelicula regizorului palestinian Elia Suleiman, care este, de asemenea, și personajul central al filmului, explorează cu umor, prin intermediul unei călătorii în afara Palestinei, teme ca identitatea, naționalitatea și apartenența, cineastul-actor punându-și o întrebare fundamentală: unde te poți simți „acasă?”. Din distribuția filmului ce a câștigat o mențiune specială la Cannes și care va rula în cinematografele din țara noastră în luna februarie, face parte și cunoscutul actor și regizor Gael García Bernal. Filmul va rula în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest, Iași.

It Must Be Heaven

Beanpole – inspirat de cartea Svetlanei Aleksievici „Războiul nu are chip de femeie”, filmul cineastului rus Kantemir Balagov construiește o poveste fictivă care ne poartă prin Leningradul anului 1945, pe urmele a două tinere femei ce luptă pentru a-și reconstrui viața printre ruinele celui de-Al Doilea Război Mondial. Filmul a câștigat premiul premiul pentru regie al secţiunii „Un Certain Regard”.

Beanpole

Sorry We Missed You, cel mai recent film al lui Ken Loach, cineastul cu două trofee Palme d’Or în biografie, este povestea unei familii cu probleme financiare, care face eforturi pentru a supraviețui, fiind atrasă în spirala infernală cauzată de uber-izare. Filmul a fost nominalizat la Palme d’Or, a câștigat premiul publicului la festivalul de la San Sebastian și va rula pe marile ecrane din România în primăvara anului viitor.

Sorry We Missed You

Il traditore, de asemenea nominalizat la Palme d’Or, al regizorului italian de referință Marco Bellocchio, ne poartă prin Italia anilor ‘80, în mijlocul războiului dintre șefii mafiei siciliene. Filmul este inspirat din viața unui mafiot care decide să colaboreze cu autoritățile, trădându-și jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra. Il traditore își va începe circuitul cinematografic în țara noastră în luna februarie.

Il traditore

Detalii despre programul Les Films de Cannes găsiți aici.

Informații și noutăți despre filmele distribuite de Independența Film găsiți aici.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Cinemagia.ro, Din Filme, Film Si, Movienews, Ziarul Metropolis, Ziare.com

Detalii pe: Facebook | Youtube

02
/06
/21

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.