80 de ani cu Nichita Stanescu, lansat la Madrid
https://www.ziarulmetropolis.ro/80-de-ani-cu-nichita-stanescu-lansat-la-madrid/

Sâmbată, 28 decembrie 2013, s-a lansat la Madrid volumul omagial “80 de ani cu Nichita Stanescu”, la care au colaborat mai mulţi scriitori şi artisti plastici spanioli şi români.

Un articol de Petre Ivan|30 decembrie 2013

Sâmbată, 28 decembrie 2013, s-a lansat la Madrid volumul omagial “80 de ani cu Nichita Stanescu”, la care au colaborat mai mulți scriitori și artisti plastici spanioli și români.

Evenimentul marchează sfârșitul anului comemorativ 2013, când s-au împlinit 80 de ani de la nașterea poetului.

Aparută la Editura Niram Art, ediția este îngrijită de Tudor Șerbănescu, artist plastic român stabilit în Spania și cuprinde o selecție din poeziile lui Nichita Stănescu, traduse în limba spaniolă de scriitorul Fabianni Belemuski, împreună cu ilustrații și eseuri despre opera poetului.

Printre artistii plastici care au colaborat la acest proiect, se numără cunoscuta pictorița spaniolă Rita Martorell, artiștii spanioli Ivan Miedho, Cielo Donis, Veronica Buentello și artiștii români Gabriel Andrei și Bogdan Ater.

80 de ani cu Nichita Stanescu

Coperta volumui „80 de ani cu Nichita Stanescu” / „”80 anos con Nichita Stanescu

Textele critice sunt semnate de scriitorii spanioli Hector Martinez Sanz, Diego Vadillo Lopez, Midsoul Wolf, artistul plastic Ivan Miedho, Andreea Niram (marketing cultural Espacio Niram) și scriitorul român Fabianni Belemuski.

Lansarea cărții a avut loc în Galeriile Ater din Espacio Niram și a continuat cu un spectacol de poezie și artă, în care au fost prezentate lucrările artiștilor plastici, împreuna cu recitarea poeziilor care au servit drept inspirație fiecărui artist.

Foto: Nichita Stănescu si „80 de ani cu Nichita Stanescu” – Cutezatorii.ro şi Niram Art

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.