A 5-a ediție de București Docuart Fest așteaptă să își cunoască participanții
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-5-a-editie-de-bucuresti-docuart-fest-asteapta-sa-isi-cunoasca-participantii/

Festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest  a dat startul înscrierilor de producţii de film documentar românesc pentru cea de-a 5-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2016

Regizorii, producătorii își pot înscrie creațiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secțiuni competiționale: studențească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediția precedentă a festivalului.

Producțiile înscrise intră în etapa de preselecție și urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Și în acest an festivalul dorește să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc și să întregească lista celor  peste 100 de documentare proiectate și a celor peste 75 de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A-uri) adunate în edițiile precedente.

Docuart susține debutul artistic și suflul tânăr, astfel că încurajează participarea în număr cât mai mare a studenților, a celor aflați la începutul carierei cinematografice, dar și a regizorilor profesioniști și îi invită să pășească într-un spațiu creativ, cultural și autentic dedicat în totalitate genului cinematografic în care ne regăsim cu toții. Experiența Docuart se recomandă a fi la fel de autentică, precum un documentar, și vrea să aducă laolaltă regizori pasionați.

INFO

 

Regulamentul este disponibil aici, iar orice întrebare nelămurită poate fi adresată cu încredere la [email protected].
Docuart Fest este singurul festival de film cu selecție compusă doar din producții românești.

În toamna acestui an se va desfășura cea de-a 5-a ediție a proiectului, în perioada 27 sept. – 2 oct.

Docuart este organizația dedicată documentarului românesc. Valorifică potențialul cultural al cinematografiei autohtone. Familiarizează oamenii cu fenomenul. Încurajează consumul. Lărgește familia documentarului național.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.