A doua ediție a Buzău International Arts Festival: 20 august – 20 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-editie-a-buzau-international-arts-festival-20-august-20-septembrie/

Cea de-a doua ediţie a Buzău International Arts Festival se va desfăşura anul acesta între 20 august şi 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde şi va ajunge nu doar în mai mult de 10 localităţi din judeţul Buzău, ci şi la publicul din alte judeţe din regiune.

Un articol de Liliana Matei|20 aprilie 2022

Festivalul va  aduce din nou buzoienilor concerte de excepție, spectacole de teatru și filme în premieră, precum și numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Evenimentul reunește și în 2022 edițiile cu numărul șapte ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru înscrieri la BUZZ IFF va fi lansat în data de 18 februarie.

Celebrul actor italian Franco Nero, la ediția BIAF de anul trecut

Un festival al tuturor artelor, timp de o lună, pentru întreaga regiune

Prima ediție a Buzău International Arts Festival a constat într-o lună de întâlniri unice cu vedete din România și de talie internațională și în numeroase evenimente culturale – film, teatru, concerte, expoziții, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzău: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expoziția de artă plastică a artiștilor Nicu Covaci (Phoenix) și Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilități și unul cu marionete gigant, lansări speciale de carte și multe altele.

BIAF 2021 a însemnat o premieră și din punctul de vedere al organizării: mai mult de 30 de zile de festival desfășurat nu doar în oraș, ci și în locații din județ: Caravana BIAF a ajuns la Aluniș (Colți), Râmnicu Sărat și Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru și evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Zeci de filme, spectacole de teatru, expoziții de fotografie, expoziții de artă plastică, masterclass-uri și ateliere pentru cei mari și cei mici, concerte, zeci de voluntari, acțiuni de stradă pentru promovarea festivalului, invitați speciali și multe premiere, toate acestea au făcut din ediția 2021 a Buzău International Arts Festival un succes de public, iar din orașul Buzău, un hub cultural regional.

Au fost la Buzău cu ocazia #BIAF2021: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci și trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Săteanu, Cristi Gram, Vlady Săteanu și Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Adelin Petrișor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Nae Caranfil, Daniel Sandu (Tata mută munții), Dan Dinu (România sălbatică), Claudiu Bleonț, Tudor Istodor, Anca Sigartău, Ion Ionuț Ciocia, Maria Răducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioargă) și mulți alții.

Ediția BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o lună, atât în aer liber, în parcuri, pe străzile orașului, precum și în săli și online, gândite pentru publicul de toate vârstele, inclusiv pentru copii, ce vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

**********

PENTRU INFORMAȚII DE PRESĂ SUPLIMENTARE, CONTACTAȚI:

Irinel Constantinescu – Martin – Organizator BIAF

Email: [email protected]

Mihaela Constantinescu – Organizator BIAF

Email: [email protected]

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.