Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda Regelui Mihai I al României titlul de Doctor Honoris Causa
https://www.ziarulmetropolis.ro/academia-de-studii-economice-din-bucuresti-va-acorda-regelelui-mihai-i-al-romaniei-titlul-de-doctor-honoris-causa/

Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda, pe 23 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României. Academia de Studii Economice din Bucureşti a hotărât, în cadrul şedinţei Senatului universitar din data de 6 august 2012, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României. Ceremonia de acordare […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Academia de Studii Economice din Bucureşti va acorda, pe 23 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României.

Academia de Studii Economice din Bucureşti a hotărât, în cadrul şedinţei Senatului universitar din data de 6 august 2012, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României.

Ceremonia de acordare a titlului va avea loc marţi, 23 octombrie, începând cu orele 12.00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

La ceremonie, Regele Mihai I al României va fi reprezentat de Principesa Margareta şi Principele Radu.

Alături de Senatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, la eveniment sunt aşteptate să participe personalităţi din viaţa culturală, ştiintifică şi academică.
 
 
Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena.

Potrivit site-ului casei regale , prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României. După urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, şi după plecarea reginei-mamă în exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităţilor comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947.

Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nunta lor organizată la Atena. Au locuit, până la sfârşitul anului 1948, la Vila Sparta, locuinţa Reginei-mamă Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regina Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956, după care au revenit în Elveţia. Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveţia, însă petrec principalele sărbători ale anului în România.

Sursa: Mediafax

11
/04
/23

Sărbătorile pascale reprezintă prilejul perfect de a le oferi celor mici răspunsuri la întrebări despre divinitate pe care toți copiii și le pun la un moment dat. Tocmai de aceea, cele patru titluri de la editura ap! pe care ți le recomandăm în rândurile de mai jos, semnate de autorii Matthew Paul Turner și Sheila Walsh, pot fi cadoul perfect pentru copii în perioada Paștelui.

11
/04
/23

„Eroine”, montat de Andrei Măjeri la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani și plimbat la Apollo 111 Teatrul în București, este un paradox al celor care au reușit să se salveze pe sine, sau să se salveze unele pe altele din abandon, din singurătate, și din iubiri disfuncționale, unilaterale sau trădătoare.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

10
/04
/23

Marți, 11 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” aniversează 60 de ani de la prima sa repetiție. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, de către profesorul, dirijorul și muzicianul Marin Constantin.

09
/04
/23

Șapte recomandări de lectură pentru luna aprilie, în care veți regăsi scrisorile schimbate de legendarul Ernest Hemingway cu fiul său, Patrick, dar și un nou roman semnat de Amor Towles, autorul bestsellerului „Un gentleman la Moscova”. Titlurile selectate au apărut în această lună la Editura Nemira.