ACASĂ, o campanie Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/acas%c4%83-o-campanie-radio-rom%c3%a2nia-cultural/

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susţine filosoful Mihai Șora, în timp ce actriţa Maia Morgenstern mărturiseşte: ”Oamenii trebuie să nu îşi piardă încrederea, să fie convinşi că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esenţial al existenţei noastre.”

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Artiștii României se alătură campaniei ACASĂ pe care Radio România Cultural o lansează pentru a veni în sprijinul tuturor oamenilor care, în această perioadă, își petrec majoritatea timpului la domiciliu.

Actrița Maia Morgenstern, filosoful Mihai Șora, mezzosoprana Ruxandra Donose, artistul vizual Dan Perjovschi se numără printre primii oameni de cultură care vor face mărturisiri emoționante și recomandări pentru românii alături de care traversează această perioadă.

La rândul ei, mezzosoprana Ruxandra Donose se adresează românilor spunând: ”Mi-aș dori ca în loc de frică, să avem mai multă compasiune, responsabilitate civică și să rămânem calmi, și să găsim partea pozitivă a acestei situații.”

Radio România Cultural transmite, în fiecare zi, de luni până duminică, până la încheierea stării de urgență, mesaje ale artiștilor, care vorbesc publicului lor într-un alt mod diferit decât cel cunoscut.

Toate mesajele vor fi postate și pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, într-o secțiune dedicată.

Radio România Cultural le mulțumește personalităților care au intrat deja în campanie: scriitorul Florin Iaru, producătoarea Ada Solomon, actorii Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Marius Manole, Mihai Călin, Medeea Marinescu, regizorul Radu Afrim, criticul de artă Pavel Șușară, pianista Dana Ciocârlie, muzicienii A.G. Weinberger, Berti Barbera, Nick Făgădar de la Luna Amară, Rocca de la  Firma.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.

26
/05
/23

Editura Frontiera lansează sâmbătă, 27 mai, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.