Accesul catre galeriile permanente ale muzeului MNAR este restrictionat
https://www.ziarulmetropolis.ro/accesul-catre-galeriile-permanente-ale-muzeului-mnar-este-restrictionat/

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.  „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către […]

Un articol de |29 noiembrie 2012

Accesul către galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) este restricţionat, în prezent, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Curţii de Onoare a fostului Palat Regal, informează Biroul de presă al muzeului.

 „MNAR regretă dificultăţile temporar create şi mulţumeşte pentru înţelegere, asigurând totodată publicul că până la finalizarea lucrărilor accesul către galeriile de artă se va desfăşura în perfectă siguranţă”, precizează sursa citată.

Lucrările se execută în conformitate cu Proiectul nr.4142/2011, aprobat de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) prin avizul nr. 40/2012 al Consiliului tehnico-economic şi avizul nr. 115/M/8.06.2012 al Direcţiei Patrimoniului Cultural.

Proiectul prevede restaurarea Curţii de Onoare (cu suprafaţa de 5200 mp), cu păstrarea aspectului iniţial şi refolosirea materialelor originale (piatră de pavaj), remontarea însemnelor heraldice la intrările principale, refacerea trotuarelor şi a treptelor celor patru uşi de acces în clădire, repararea gardului şi a porţilor. Lucrările includ şi refacerea reţelei de hidranţi, a instalaţiei electrice exterioare şi a părţii carosabile.

Şi aceste lucrări se execută în baza Autorizaţiei de Construire eliberate de Primăria Municipiului Bucureşti nr.715/1102803/8.10.2012 şi a Contractului de execuţie nr.254/24.10.2012 atribuit constructorului Aedificia Carpaţi în urma procedurii de achiziţie cu licitaţie publică.

Sursa: Agerpres

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.