Aceasta este cea mai scumpă fotografie vândută vreodată
https://www.ziarulmetropolis.ro/aceasta-este-cea-mai-scumpa-fotografie-vanduta-vreodata/

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Fotografia alb negru, intitulată „Phantom” („Fantomă”, n.r.), prezintă o rază de lumină care pătrunde prin plafonul unei formaţiuni carstice din canionul Antelope din statul american Arizona, informează time.com, citat de Mediafax.

Recordul anterior a fost deţinut de fotografia „Rhein II”, realizată de Andreas Gursky, care s-a vândut în 2011 pentru 4,3 milioane de dolari.

Născut în 1959 în Melbourne, Australia, Peter Lik este cunoscut pentru fotografiile care au ca subiect peisajele şi natura, mai ales în format panoramic. Cele mai multe dintre imagini sunt tipărite în format foarte mare, de foarte bună calitate.

Fotografiile sunt realizate cu ajutorul unei camere cu film, Linhof 617 Technorama, folosind filme fotografice produse de Fuji.

De asemenea, acesta realizează şi fotografii cu camere foto digitale, folosind aparate Phase One şi Nikon. Cele mai multe fotografii sunt imprimate pe hârtie FujiFlex cu argint, pentru a augmenta sensibilitatea la lumină şi strălucire, accentuând în acelaşi timp culorile vibrante.

Foto: fotografie, Peter Lik – facebook

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.