Actorii Emil Hossu si Ion Lucian vor primi cate o stea pe Aleea Celebritatilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-emil-hossu-si-ion-lucian-vor-primi-cate-o-stea-pe-aleea-celebritatilor/

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.  „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.

 „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am discutat cu domnul Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, îl alăturăm şi maestrului Ion Lucian, pe care l-am privit cu acelaşi respect aşa cum l-am privit şi pe domnul Hossu. Primeşte o stea în piaţa Timpului. Şi în piaţa timpului, timpu-i veşnic. Vor fi acolo, îşi vor aduce aminte de ei”, a spus Oprescu.

Sursa: Agerpres

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

19
/07
/22

Prin anii nouăzeci, a existat o campanie publicitară care se intitula simplu si atrăgător: „Cu balonul în Arizona”. Pentru un copil de clasa a treia dintr-o Românie abia ieșită din comunism, perspectiva unei călători în America, și nu oricum, ci cu balonul, era irezistibilă.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii Râșnov aduce în fața publicului din România 12 documentare internaționale și două proiecții speciale din 11 țări. Reamintim că tema festivalului se concentrează anul acesta în jurul ideii de granițe - borders, un concept care își propune să aducă răspunsuri la întrebări și provocări multiple ce țin de libertățile individuale și creative cu care societatea actuală se confruntă.