Actorii Teatrului Naţional din Sibiu recită poezii de Octavian Goga
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-teatrului-national-din-sibiu-recita-poezii-de-octavian-goga/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Un articol de Andrada Văsii|29 martie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează în prima săptămână din aprilie recitaluri de poezie din lirica lui Octavian Goga.

Programul de recitaluri al Teatrului Național din Sibiu continuă în această lună printr-o serie de evenimente dedicate poetului Octavian Goga. Născut la 1 aprilie 1881, în satul Rășinari, de lângă Sibiu, Octavian Goga a fost un poet român, ardelean, de origine aromână, politician de extremă dreaptă şi prim-ministrul României din 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938, precum și. Considerat poet al neamului, Octavian Goga s-a bucurat de un prestigiu literar remarcabil. Ca un fapt inedit, prima sa poezie „Atunci și acum” a fost publicată la Sibiu, în ziarul Tribuna și a fost semnată sub numele de Tavi.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

 marți, 1 aprilie, ora 09:30

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Veronica Popescu, Dana Taloş, Lerida Buchholtzer, Cătălin Pătru, Adrian Neacşu și Eduard Pătraşcu

miercuri, 2 aprilie, ora 18:00

Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu

Recital de poezie cu actorii Codruța Vasiu, Raluca Iani, Gabriela Neagu, Emöke Boldizsár și Mihai Coman

joi, 4 aprilie, ora 10:00

Facultatea de Științe Socio – Umane, Catedra de Psihologie, Sala 9

„Străinul” – recital de poezie cu Ioana Blaga Frunzescu

vineri, 5 aprilie, ora 12:00

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

Recital de poezie cu actrițele Cristina Stoleriu și Laura Maria Ilea

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.