Actorul Gelu Nițu, invitat la „Dialoguri teatrale @ODEON”
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-gelu-nitu-invitat-la-dialoguri-teatrale-odeon/

Timp de treizeci şi trei de săptămâni, în fiecare zi de marţi, ora 11:00, Teatrul Odeon a difuzat online, pe pagina de Facebook şi pe canalul propriu de YouTube, „Dialoguri teatrale@ODEON”, un „exerciţiu de admiraţie”, moderat de actriţa Rodica Mandache, în care actorii teatrului au fost în prim-plan.

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2021

Începând de joi, 15 aprilie, ora 11:00, seria de emisiuni difuzate online va fi completată de noi episoade, menite să dezvăluie publicului poveștile care au definit personalitățile intervievate, fără de care teatrul și, în special, Teatrul Odeon, nu ar fi ceea ce este.

Cel de-al doilea sezon îl are drept prim invitat pe actorul Gelu Nițu, care după trei ani de zile petrecuți la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1971 – 1974) s-a alăturat, începând cu anul 1974, trupei noastre.

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri teatrale @ODEON” a început pe 23 iunie 2020 și a fost urmărit de aproape 200.000 de oameni din întreaga lume. Episoadele sunt reunite într-un playlist dedicat și pot fi văzute pe canalul de YouTube aici, iar pe pagina de Facebook aici.

Cel de-al doilea sezon se va desfășura la Teatrul Odeon într-un cadru nou, creat de scenograful Adrian Damian.

Filmarea și montajul sunt realizate de Ioana Ilaș Bodale, sunetul este semnat de Luca Achim și Mihai Munteanu.

Lumini: Andrei Délczeg; Regia tehnică: Dan Benga; Șef mașinist: Dan Cristian Nicolae; Recuziter: Dumitru Neagu. Machiaj: Mariana Călin; Cordonator proiect: Tamara Susoi.

Emisiunea „Dialoguri teatrale @ODEON” va fi preluată în continuare și de Radio România Cultural, pe pagina sa de Facebook.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.