Actriţa Ana Pasti coordonează un atelier de mişcare la FNTi
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-ana-pasti-coordoneaza-un-atelier-de-miscare-la-fnti/

Workshopul „The actor and the body. Exploring the impulse. From Michael Chekhov to Grotowski“, coordonat de Ana Pasti, va avea loc pe 3-5 noiembrie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent (Bucureşti, 3-9 noiembrie 2014).

Un articol de Ziarul Metropolis|24 octombrie 2014

Exerciţiile din acest workshop se concentrează pe dezvoltarea conexiunii între minte – emoție – corp și au ca obiective:

1. Studierea comunicării senzoriale, încorporând elemente de comunicare verbală.
2. Explorarea felului în care impulsul creativ se manifestă în corp. Accesarea memoriei afective – Grotowski Technique.
3. Traducerea răspunsului emoțional intern într-unul extern. De la acțiune mentală la acțiune fizică. Gestul psihologic la Michael Chekhov.

Ana Pasti este absolventă UNATC, ultima promoție a profesorului Dem Rădulescu. În 2011 a obținut o Bursă Fulbright, devenind prima actriță din România care urmează un master de actorie la una dintre cele mai bine cotate școli americane, University of Southern California (USC) din Los Angeles. Pe perioada studiilor americane este de asemenea acceptată în programul de vară de la Harvard University, program intitulat Moscow Art Stanislavski School.

Când un actor se încălzește prin mișcare, ceea ce își încălzește real este imaginația, nu corpul. Corpul în mișcare este doar un instrument al fanteziei actorului, un mijloc de accesare a creativității”

Ana Pasti

Este membru fondator al celei mai tinere companii de teatru românești, Teatrul ,,Tony Bulandra” din Târgoviște și a Trupei Noua (2010) – prima și singura companie de improvizație long-form din România. În cei trei ani petrecuți la Hollywood, Ana Pasti joacă în cinci scurtmetraje și nouă spectacole.

„Stepping out” este selecţionat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în programul „Short Film Corner”. A colaborat de asemenea cu Jeremy Kagan, regizor, scenarist și producător american, câștigatorul unui premiu Emmy și nominalizat la Golden Globe.

Ana Pasti, în „Electra“

Joacă în montările unor regizori importanţi din SUA precum: Lisa Volpez („Îmblânzirea scorpiei”), Andrew Robinson („Tartuffe, 1001 de nopți”), Cameron Watson („Orașul nostru”), David Warshofsky („O minciună a minții”), John DeMita („Vorbește-mi ca ploaia și lasă-mă să te ascult și Lady of Larskpur Lotion”)

„Troienele” în regia lui David Bridel participă la Kennedy Festival din Washington (2014), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri americane de teatru iar solo-performance-ul „Because I can or the things I’d do for love” (regia Luis Alfaro) este selectat în Hollywood Fringe Festival.

INFO

Locurile sunt limitate, înscrie-te la adresa [email protected] până la 27 octombrie (participanții FNTi Ediția a II-a au prioritate).

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.