Actrița Mirela Oprișor, despre lipsa de bun simț a unor spectatori în sala de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-mirela-oprisor-despre-lipsa-de-bun-simt-a-unor-spectatori-in-sala-de-teatru/

Actriţa Mirela Oprişor, cunoscută publicului în rolul Aspirina din serialul „Las Fierbinţi” şi din numeroase spectacole de teatru, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care s-a arătat deranjată de faptul că unii spectatori folosesc telefoanele mobile, mănâncă şi vorbesc tare în timpul unor spectacole.

Un articol de Cristina Enescu Aky|9 aprilie 2019

Nu suntem tot timpul cei mai buni actori. Unele roluri ies, altele nu. Avem seri mai bune, avem seri mai proaste. Muncești mult pentru un rol. Ziua spectacolului nu e o zi obișnuită. Nu mănânci, te aduni, te concentrezi, ai emoții, vii la teatru și încerci să dăruiești omului din sală tot ce ai tu mai bun, ce ai învățat, o emoție, o stare, un gând, să plece mulțumit acasă. Dar atunci când ai în primul rând un domn care stă o oră și jumătate pe Facebook sau o duduie care mănâncă chips-uri, sau alții care au impresia că sunt în sufragerie la ei și comentează, nu prea mai ai cum să transmiți aceste lucruri. Știu că sunt probleme mai mari în țara asta, dar dacă nu încercăm să devenim mai buni, să devenim politicoși, să ne educăm cât de cât, nu știu ce se va întâmpla. Dacă nu vă place să veniți la teatru, nu veniți. Dacă vă forțează soția să veniți, și nu vreți, vă rog din suflet, nu mai veniți. Vă mulțumesc” a spus Mirela Oprișor într-o postare video de pe contul personal de Facebook de sâmbătă, 6 aprilie.

Mesajul Mirelei Oprișor:

Postarea actriței a fost preluată și de Marius Manole, care a share-uit mesajul Mirelei Oprișor cu comentariul „Am pățit și da, dacă nu aveți chef, nu veniți la teatru; Dacă nu vă place, ieșiți și cereți banii înapoi!” Postarea a adunat peste 400 de Like-uri și numeroase comentarii aprobatoare.

Majoritatea reacțiilor pe Facebook au dat dreptate Mirelei Oprișor și lui Marius Manole. Nu au lipsit nici comentariile amuzante, precum cel de mai jos:

Pe Mirela Oprișor o puteți urmări (în liniștea pe care și-o doresc toți actorii și majoritatea spectatorilor de teatru) în „All Inclusive” (alături de Medeea Marinescu, Marius Manole, Diana Roman și Vlad Zamfirescu – care este și regizorul producției) pe 25 mai la Teatrul George Ciprian din Buzău și pe 20 mai la Teatrul Național din București, și la Teatrul Metropolis în „Și negru și alb și gri”  (în regia și pe textul lui Mimi Brănescu), „Dumnezeul de a doua zi”  (de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga) și „Stella – Un tramvai numit dorință” (în regia lui Claudiu Goga). Consultați programarea acestor spectacole la Teatrul Metropolis, aici.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.