Aggressive mediocrity: un debate-performance
https://www.ziarulmetropolis.ro/aggressive-mediocrity-un-debate-performance/

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Un articol de Elena Simion|28 ianuarie 2014

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Se caută un vinovat pentru moartea unui adolescent supradotat. Se oferă dovezi, pledoarii, acuzaţii, mărturii incendiare. Publicul, asemenea unui juriu din serialele americane cu avocaţi, decide. Apoi se dezbate.

Spectacolul Aggressive mediocrity este o satiră amară. Patru personaje colorate (un ziarist, o profesoară și doi părinți) se dau de ceasul morții pentru a convinge spectatorul-judecător că e vina celuilalt. Este un spectacol despre românism, despre societatea noastră privită sub lupă atât de atent încât se dezintegrează, despre felul în care noi suntem ceea ne înconjoară deși ne place să ne poziționăm în afară. Suntem noi, cei cărora ne place să privim în jurul nostru ca la televizor sperând ca mizeria să nu ne atingă, neconsiderându-se niciodată parte din ea.

Un tânăr deosebit, dintr-o familie înstărită se sinucide. Cine poartă vina? Profesoara de fizică, ziaristul însetat de senzațional care-i devine prieten sau părinții? Publicul va alege pe cine vrea să audă mai întâi sau pe cine condamnă.

Aggressive Mediocrity 1

INFO

Aggressive Mediocrity

un debate – performance de Catinca Drăgănescu

Cu: George Albert Costea, Cristina Drăghici, Ionuţ Oprea, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu

Intrare: 20 lei

Rezervări: [email protected]; 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Foto Aggressive Mediocrity (imagini din spectacolul susținut în cadrul festivalului de teatru Undercloud 2013): Elena Simion

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!