Al treilea weekend de spectacole la B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/al-treilea-weekend-de-spectacole-la-b-fit-in-the-street/

Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie, al treilea weekend de festival, este format dintr-o selecţie de producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, potrivit organizatorilor. Festivalul aduce, în perioada 13 iulie – 5 august, la Bucureşti peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole cu sute de reprezentaţii.

Un articol de Petre Ivan|27 iulie 2018

Spectacolele încep de la ora 19.00 în ambele zile de festival şi pot fi urmărite în puncte centrale din Bucureşti precum Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Piaţeta Odeon, Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei.

De la musical în aer liber, la ateliere de știință, magie și acrobație, la jonglerii cu focul și teatru vertical, programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca.

Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.

Iată ce puteți vedea în weekendul 28-29 iulie la B-FIT in the Street!:

  1. PIESE DE TEATRU DE STRADĂ
B-FIT in the Street

Eterfeel

Teatrul Masca vine la B-FIT in the Street! cu două spectacole în Piața Universității și în Piața Revoluției. Una dintre cele mai de succes piese de teatru din repertoriul Teatrului Masca, Mateloții. Întoarcerea pe mare deschide cel de-al treilea weekend B-FIT in the Street! cu o reprezentație în Piața Universității, sâmbătă, 28 iulie. Bâlciul face parte din premierele companiei din acest an și va fi prezentat în Piața Revoluției, duminică, 29 iulie.

  1. ATELIERE PENTRU COPII ÎN PARCUL CIȘMIGIU

Special pentru copii, B-FIT in the Street! organizează în fiecare sâmbătă și duminică de festival, până pe 5 august inclusiv, ateliere creative în Parcul Cișmigiu. În weekendul 28-29 iulie, sunt programate câte trei ateliere pe zi, în intervalul orar 19:00-21:00. Magitot vine duminică la B-FIT in the Street! pentru un atelier de magie, iar compania Fun Science, lider european în domeniul educației și divertismentului pentru copii, a pregătit pentru sâmbătă un atelier de experimente științifice. De asemenea, copiii vor putea învăța în al treilea weekend de festival cum să meargă pe catalige și cum să confecționeze marionete din carton în cele două ateliere zilnice din Parcul Cișmigiu.

  1. INSTALAȚIA INTERACTIVĂ ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII

Pe parcursul primelor trei săptămâni B-FIT in the Street!, bucureștenii și turiștii au interacționat în voie cu instalația Collective Strings din Piața Universității. Weekendul 28-29 iulie este ultima ocazie în care fanii B-FIT in the Street! se pot juca cu cei 300 de kilometri de frânghie colorată ai instalației Collective Strings din Danemarca.

  1. SPECTACOL DE FOC ÎN PIAȚETA ODEON

    B-FIT in the Street

    DRUMNFIRE_FOTO SILVIU STANCA

De la ora 21:00, în ambele zile de weekend, artiștii români de la Drum’n’Fire combină jongleriile și coregrafia cu ritmurile exotice de tobe într-un spectacol de foc fascinant în Piațeta din fața Teatrului Odeon.

  1. SPECTACOL NOCTURN DE ACROBAȚIE AERIANĂ ÎN PIAȚA GEORGE ENESCU

În fiecare weekend de festival, seara de sâmbătă, în Piața George Enescu, este rezervată unui spectacol de acrobație aeriană de mari dimensiuni. Creat de regizorul argentinian Roberto Strada, spectacolul nocturn Eterfeel din Spania va avea parte de o singură reprezentație în festival. Pe 28 iulie, de la ora 21:15, acrobații producției Eterfeel construiesc în Piața George Enescu un univers hipnotic pe o structură metalică înaltă, transformată într-una dintre cele mai spectaculoase scene verticale ale teatrului stradă.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendul 4-5 august.

Foto: B-FIT in the Street – facebook

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.