Alberobello – fotografie și grafică, la Muzeul Naţional al Satului
https://www.ziarulmetropolis.ro/alberobello-fotografie-si-grafica-la-muzeul-national-al-satului/

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” din Bucureşti prezintă expoziţia artistului vizual Lucian Muntean intitulată „Alberobello – fotografie şi grafică“.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2015

Deschisă în perioada 3 – 30 august 2015, la Șura Bancu din incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția propune o comparație a simbolurilor care apar reprezentate pe casele trulli din Alberobello, regiunea Puglia, Italia, cu cele din patrimoniul cultural românesc.Alberobello

Fotografiile au fost realizate în timpul unei călătorii în septembrie 2013, în Alberobello, oraș declarat monument protejat UNESCO din 1996.

Pe parcursul expoziției, autorul Lucian Muntean va susține un work-shop de fotografie cu copii și va face o serie de lucrări de grafică inspirate din simbolurie care apar în colecția Muzeului Naţional al Satului, pe o hârtie manual oferită de Ordinul Manufacturierilor – Atelierul de Carte.

Foto: Alberobello, Lucian Muntean – lucianmuntean.ro

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.