Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-usurelu-la-capatul-lumii/

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa „Ceva se întâmplă cu noi” (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârşitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… „La capătul lumii”, un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar şi al albumului său de debut.

Un articol de Petre Ivan|18 noiembrie 2014

Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii” / Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă și culoare – capătul lumii pentru mai multe generații de emigranți de la începutul anilor 1900 – Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârșitul lunii noiembrie și va aduce o surpriză: prezența în clip a unei personalități feminine îndrăgite a showbizului românesc.

Melodia, scrisă și produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detașarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.

Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din fața mea. Dacă ascultați cu atenție versurile, veți vedea că este vorba despre el în acest cântec.“ – Alexandra Ușurelu.

„Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei și adolescenței mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal și hochei, Parcul cu Platani, ștrandul „La două ligheane”, petrecerile și primele mele încercări muzicale.”, spune Mircea Vintilă.

„La capătul lumii” este „în brațele Teodorei și ale lui Mihai (n.r. fiica și sotul), dimineața, sâmbăta, când buimaci ne adunăm și facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos și mai cald, și mai bun, și mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în brațe.”, a declarat, la rândul său, Liana Stanciualexandra

Despre Alexandra Usurelu:

Alexandra Ușurelu debutează în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București, unde atrage atenția Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naționale „Din dragoste pentru femei” și “Prețuiește Viața”.

La invitația Televiziunii Naționale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internațional Turkcevizyon în septembrie 2013.

După o serie de concerte acustice în diferite locații din țară, din dorința de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producție, cu decoruri, videoproiecții, și într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susține primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.

Dragostea fața de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii” împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar și să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu ești singur”. De altfel, în 2013 și 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.

Foto: Alexandra Ușurelu – facebook

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.