ALIFANTIS & ZAN cântă pentru Grivița 53
https://www.ziarulmetropolis.ro/alifantis-zan-canta-pentru-grivita-53/

Vineri, 17 iunie, la ora 21:30, are loc în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD concertul Alifantis & Zan, cu muzica din spectacolele de teatru. Concertul se desfăşoară în curtea interioară de la UNArte.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2022

Pentru această reprezentație, ALIFANTIS & ZAN au decis să doneze onorariul lor pentru construcția Grivița 53, primul teatru construit împreună. Prin această inițiativă, ALFANTIS & ZAN susțin proiectul pe care Chris Simion-Mercurian l-a inițiat.

„De ce să vrei să construiești un Teatru? Și când spun “construiești” mă refer la adevăratul sens al verbului a construi. “A forma un întreg (o clădire, o mașină etc.) legând în mod trainic și în ordinea cerută părțile lui componente după un plan prestabilit; a realiza o construcție de proporții vaste, care necesită lucrări numeroase, variate și complexe.” De ce? În anul de grație 2022? În plin cutremur al întregului mapamond, când lucrurile nu par nici pe departe a se fi așezat în ordinea lor firească? Doar dacă îți iubești atât de tare meseria și breasla încât ajungi să crezi că vocația ta e una de ctitor. Ce nebunie minunată, ce crez, ce dăruire! Da, Chris Simion-Mercurian, pentru acest motiv am acceptat să cântam pro bono, eu cu Zan, la UNDERCLOUD. Vom dona toate încasările concertului nostru noului Teatru, Grivița53! O facem cu mare dragoste și cu mult respect. Fie să se nască!” – Nicu Alifantis

„Grivița 53 se dorește a fi mai mult decât un spațiu cultural, se cere a fi un spirit al unei generații. Noi am ales să construim o pagină de istorie. Toate proiectele mari au o doză de nebunie. Te invităm la această aventură” spune regizoarea.

Biletele sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe mystage.ro și bilete.ro.

Detalii despre fiecare eveniment și programul integral al festivalului pot fi găsite pe www.undercloud.ro.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD  este organizat de Fundația Calea Griviței și este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, ARCUB, Primăria Sectorului 1 și Cartierul Creativ.

Parteneri UNDERCLOUD: Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Persil, Kasper, Theatrum, MECENA.ART, Gavrilă, Borțun și Asociații, Librăria Bizantină, Cotescu, Stroe și Asociații, Editura Trei, O.A.R., Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române, UNArte, J`ai Bistrot, Grivița 53, Black Habit, Biserica Sfinții Voievozi, UNITER.

Partenerii media ai festivalului: Rock FM, Magic FM, Itsy Bitsy, AgențiadeCarte.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, DC News, Munteanu Recomandă, Zile și Nopți, IqAds, Liternet, Lateatru.eu, cult-ura.ro, modernism.ro, B365, Republica.

Proiectul „Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD”  nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.