Amour de Michael Haneke a obtinut principalele premii ale Academiei Europene de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-de-michael-haneke-a-obtinut-principalele-premii-ale-academiei-europene-de-film/

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP. El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP.

El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai bun regizor european la anului. De asemenea, cei doi protagonişti ai peliculei, Jean-Louis Trintignan şi Emmanuelle Riva (Franţa), au fost recompensaţi la categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă.

Regizorul austriac de origine germană a mai fost încununat de Academia Europeană de Film în 2005 pentru ‘Caché’ (Hidden) şi în 2009 pentru ‘The White Ribbon’.

‘Amour’, coproducţie franco-austriacă în care este povestită dezintegrarea unui cuplu de bătrâni confruntat cu boala, a primit în acest an trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes.

Filmul danez ‘Jagten’ (The Hunt) a fost recompensat pentru scenariul semnat de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg.

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a primit Premiul Academiei Europene de Film pentru întreaga activitate, iar actriţa britanică Helen Mirren Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?