„Amour” si „The Master” au primit cate sapte nominalizari la premiile London Critics’ Circle
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-si-the-master-au-primit-cate-sapte-nominalizari-la-premiile-london-critics-circle/

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă în rol principal” (Emmanuelle Riva) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Isabelle Huppert), informează screendaily.com.

„The Master” a fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu” – toate trei pentru Paul Thomas Anderson -, „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix), „cel mai bun actor în rol secundar” (Philip Seymour Hoffman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Amy Adams).

„007: Coordonata Skyfall” este lungmetrajul britanic care a primit cele mai multe nominalizări – cinci -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun actor britanic” (Daniel Craig) şi „cea mai bună actriţă britanică (Judi Dench).

Pelicula „Sightseers” a primit patru nominalizări şi va concura la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun cineast britanic debutatn” (scenariştii Alice Lowe şi Steve Oram), „cel mai bun actor britanic” (Steve Oram) şi „cea mai bună actriţă britanică” (Alice Lowe).

La categoria „cel mai bun film al anului” vor concura cinci lungmetraje: „Amour”, „Argo”, „Beasts of the Southern Wild”, „Life of Pi” şi „The Master”.

La categoria „cel mai bun film britanic” vor concura peliculele „Berberian Sound Studio”, „The Imposter”, „Les Miserables”, „Sightseers” şi „007: Coordonata Skyfall”.

La categoria „cel mai bun film străin” au fost nominalizate filmele „Amour”, „Holy Motors”, „Once Upon a Time in Anatolia”, „De rouille et d’os” şi „Tabu”.

La categoria „cel mai bun regizor” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty”), Nuri Bilge Ceylan („Once Upon a Time in Anatolia”), Michael Haneke („Amour”) şi Ang Lee („Life of Pi”).

La categoria „cel mai bun actor” au fost nominalizaţi Daniel Day-Lewis („Lincoln”), Hugh Jackman („Les Miserables”), Mads Mikkelsen („The Hunt”), Joaquin Phoenix („The Master”) şi Jean-Louis Trintignant („Amour „).

La categoria similară feminină vor concura actriţele Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Marion Cotillard („De rouille et d’os”), Helen Hunt („The Sessions”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”) şi Emmanuelle Riva („Amour”).

La categoria „cel mai bun scenariu” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Mark Boal („Zero Dark Thirty”), Michael Haneke („Amour”), Quentin Tarantino („Django Unchained”) şi Chris Terrio („Argo”).

Un premiu special, atribuit pentru excelenţă în film – Dilys Powell Award -, va fi atribuit actriţei britanice Helena Bonham Carter.

În 2012, cel mai bun film al anului a fost desemnat lungmetrajul „The Artist”.

Cea de-a 33-a gală London Critics’ Circle va avea loc pe 20 ianuarie, la May Fair Hotel din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

 

 

Sursa: Mediafax

03
/02
/14

CRONICA DE TEATRU Tom si Jerry se joacă „de-a şoarecele şi pisica”. Nu între ei, ci cu oameni. O comedie atât de neagră, încât râsul devine un deliciu interzis. Spectacolul se joacă pe 4 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

03
/02
/14

CRONICA DE TEATRU Inspirați, expirați… și intrați ȋn „Panica.“ Pătrundeți dincolo de ușile ȋnchise, ȋn culisele psihicului masculin, ȋn plină criză existențială. Ce se ȋntȃmplă acolo? Trei bărbați complet diferiți se ȋntȃlnesc pe un teritoriu comun, ȋn momente de răscruce. Theodor-Cristian Popescu pune ȋn scenă piesa cunoscutului dramaturg finlandez Mika Myllyaho, scrisă ȋn 2005 și […]

03
/02
/14

„Tarelkin” are ceva din „Procesul” kafkian, fiind însă mai puțin rafinat, fiind, așadar, o esență. Intriga este oarecum caraghioasă, pare stupidă, dar oamenii au fost cândva încă mai naivi decât sunt astăzi. E doar un truc, e doar pânza pe care se putea picta, cu folos, acest mare tablou al deșertăciunii.

02
/02
/14

În 2 şi 9 februarie, „ Duminica filmului românesc” se adaptează în funcţie de transmisiunile sportive de Cupa Davis, respectiv Jocurile Olimpice. Astfel în aceste două duminci, TVR 2 a programat câte un singur film românesc în loc de două (filme semnate de Alexandru Tatos, respectiv Mircea Drăgan), aşa cum se întâmplă la „Duminica filmului românesc”, încă din 2013.

02
/02
/14

Jerry Seinfeld a confirmat faptul că actorii din serialul de comedie "Seinfeld" se vor reuni pentru un nou proiect. Acesta a spus că noul proiect TV reprezintă "o formă mai scurtă" şi "unică" şi că producţia va fi disponibilă "foarte, foarte curând".

01
/02
/14

 A-l reciti pe Caragiale, fie din necesitatea studiului sau din bucuria reîntâlnirii cu el, înseamnă a interpreta în spirit sau literă şi a descoperi de fiecare dată noi semnificaţii. A fost un geniu al expresiei, iar scriitura lui nu îngăduie modificări. Ziarul Metropolis vă prezintă portretul lui Caragiale, aşa cum îl arată însemnările personale sau aşa cum l-au consemnat contemporanii lui.

01
/02
/14

Romanul Proorocii Ierusalimului (ediţia a III-a, Cartea Românească, 2009; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), de Radu Aldulescu, a apărut în limba maghiară, la Editura Napkút, în traducerea lui Kirilla Terez.

01
/02
/14

„Doi pe o bancă” evocă un tablou cu natură (umană) vie, ȋn care protagoniștii, un el și o ea, se reȋntȃlnesc ȋn același loc, printr-un tulburător joc al hazardului. Ȋn regia lui Emanuel Pȃrvu, spectacolul se joacă astăzi, 1 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

31
/01
/14

Alexandru Maftei, cunoscut ca regizor de film („Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”) a debutat ca regizor de teatru cu spectacolul „6 din 49”, de Spiró Győrgy (traducerea Zeno Fodor). Se joacă la Teatrul de Artă din București, pe Strada Sfântul Ștefan, la numărul 21. Piesa are doar doi actori, dar ce actori! Ţineţi minte aceste nume: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu. Ei sunt aceia.