Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, în juriul Comedy Short Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-si-bogdan-dumitrache-in-juriul-comedy-short-film-festival/

Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache şi regizorii Hanno Höfer şi Anca Damian se numără printre membrii juriului Comedy Short Film Festival @ Plaza România, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 2 şi 8 martie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2015

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale ale festivalului de scurtmetraje de comedie Comedy Short Film Festival @ Plaza România.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, juriul competiţiei oficiale va fi compus din actriţa Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer şi Antoine Bagnaninchi, directorul Independenţa Film.

Având o lungă carieră în film şi teatru (a debutat la vârsta de 9 ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Höfer este cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor şi muzician -, Antoine Bagnaninchi este numele asociat cu multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independenţa Film.

Juriul competiţiei filmelor de animaţie va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves şi actorul Adrian Văncică.

Cea dintâi a câştigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animaţie „Crulic – drumul spre dincolo” (Annecy, Cottbus şi Gopo), în timp ce actorul din juriu este cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă şi pentru interpretarea lui din serialul „Las Fierbinţi”.

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

Cât despre Anton Groves, regizorul britanic a devenit cunoscut realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – şi videoclipuri.

În ceea ce îi priveşte pe cei care vor decide câştigătorul trofeului consacrat filmelor studenţeşti, aceştia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul şi profesorul Laurenţiu Damian şi regizorul şi muzicianul Tom Wilson.

Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a obţinut Palme d’Or („Trafic”, de Cătălin Mitulescu, 2004) şi acesta a fost doar începutul palmaresului său.

Laurenţiu Damian a regizat zeci de filme şi i-a avut drept studenţi pe numeroşi regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson este cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul „Before the Fall” şi lungmetrajul „Experimentul Bucureşti/ The Bucharest Experiment”.

Programul complet al festivalului, aici.

Foto: Ana Ularu, Comedy Short Film Festival – cinemagia

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.