Anca Brânzaş prezintă expoziţia „The Earth is Awry“ la Fabrica de Pensule, Lateral Art Space
https://www.ziarulmetropolis.ro/anca-branzas-prezinta-expozitia-the-earth-is-awry-la-fabrica-de-pensule-lateral-art-space/

Artista Anca Brânzaş îşi va expune lucrările începţnd cu data de 8 martie la Fabrica de Pensule, Lateral Art Space, în Cluj Napoca, începând cu ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|8 martie 2013

Vineri 8 Martie, publicul are ocazia să participe la vernisajul expoziției THE EARTH IS AWRY a artistei Anca Brânzaș. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:30 la Lateral Art Space, Fabrica de Pensule, în Cluj-Napoca.

 “Anca Brânzaș este o călătoare: vine din Oradea, a studiat pictura în Timișoara, București și Cluj, și tocmai s-a întors dintr-o bursă din Macerata, Italia. Dar oriunde ar merge, ea duce cu sine în lucrările sale o mulțime de personaje stranii care te țintuiesc cu privirea din ținutul lor fantomatic. Sunt aglomerate ca într-o fotografie de familie, amintindu-ne de multe scene istorice cu străini care se lipesc unii de alții în căutarea căldurii.

Una din criticile care se pot aduce picturii este faptul că este închisă în pătratul pânzei și constrânsă să asculte de regulile ei limitative, devenind astfel absorbită de sine, puțin autistă, incapabilă să interacționeze semnificativ cu lumea. Pentru Anca am avut o provocare: să umple spațiul nostru cu pădurea ei de oameni, făcând privitorul să se simtă cel închis într-un spațiu strâmt, înconjurat de un tărâm care ar putea continua la nesfârșit. La fel ca într-o pictură, lumea în care trăim e modelată de granița ei nepercepută.” (Dragoș Bădiță )

 

Info:

Coordonator expoziției este Dragoș Bădiță. Evenimentul va dura între 8 și 26 martie 2013.

Vernisajul va avea loc pe 8 Martie 2013 la  ora 19.

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.