Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vin la emisiunea Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-si-serban-pavlu-vin-la-emisiunea-nocturne/

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro.

Un articol de Andrada Văsii|9 decembrie 2013

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne, care va fi transmisă la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro, de la ora 24.00.

Cei doi vor vorbi despre actoria de film sau de teatru, despre notorietate, vizibilitate în fim sau în teatru, despre cum se trăieşte din cele două arte, despre noile generaţii de actori români.

Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi pentru alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi cu modele reale.

Andi Vasluianu a făcut liceul la seral, într-o conjunctură dură şi nefavorabilă, dar asta nu l-a împiedicat să-şi dorească de la viaţă din ce în ce mai mult. „Sanda Manu m-a întrebat de ce nu am dat admiterea la facultatea de stat. I-am răspuns că nu sunt pregătit pentru nivelul acela. Iar ea s-a uitat la mine şi mi-a spus: «Ce înţelegi tu, dragă, prin a fi pregătit?» Atunci am înţeles ca pot”, îşi aminteşte Andi Vasluianu.

Andi Vasluianu: „Ţi se pune textul în faţă şi trebuie să joci“

„Actorii sunt angajaţi, primesc un salariu lunar şi nişte regizori îi distribuie sau nu în nişte spectacole. Eu fac atâtea alte lucruri în afară de a juca la teatru, şi nu doar film, încât nu mai pot spune că mă defineşte faptul că sunt angajat într-un teatru”, spune celălalt invitat al Marinei, Şerban Pavlu.

Citiți și: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

„Când intru într-un serial de televiziune, se termină totul. Tot ce eram obişnuit să se întâmple, adică să am timp să repet, nu se mai întâmplă. Timpul se comprimă”, mărturiseşte Andi Vasluianu, iar Şerban Pavlu completează: „Ţi se pune textul în faţa şi trebuie să joci. De-aia te-au angajat!”

Cele două declaraţii vin drept răspuns la remarca Marinei Constantinescu: „Mărturisesc că am aşteptat, pentru fiecare dintre voi, marele rol în teatru. Totuşi, notorietatea şi vizibilitatea voastră a venit din zona filmului.”

Andi Vasluianu la Nocturne

Andi Vasluianu, alături de Şerban Pavlu, în platoul emisiunii „Nocturne“

Iar Andi Vasluianu mai recunoaşte: „Eu am jucat şi în teatru, şi în film. Întâmplarea a făcut să fiu mai vizibil în film. E foarte complicat. Dar alţii nu au şansa asta.” Dar Şerban Pavlu spune concluzia: „Filmul corupe definitiv”.

Actualul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, regizorul de film Iulia Rugină, actorii Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, cineastul Vlad Păunescu.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Info:

Emisiunea Nocturne va fi difuzat astăzi, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook.

Foto credit: TVR, foto cu Andi Vasluianu

Citiţi şi:
20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.