Andrei Şerban, Alexandru Tocilescu şi Alex. Leo Şerban, pe DVD-urile Conferinţelor Teatrului Naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-alexandru-tocilescu-si-alex-leo-serban-pe-dvd-urile-conferintelor-teatrului-national/

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare. Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion […]

Un articol de |22 februarie 2013

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare.

Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu şi reluate, în 2006, la Sala « Atelier », au loc şi în această stagiune bilunar, duminica dimineaţă. Întîlnirile se desfăşoară acum la una din sălile noi, Sala Mică sau Sala Media.

Susţinute de personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse, conferinţele TNB sunt strânse apoi cu grijă într-o casetă de colecţie. Transcrise şi filmate, de citit şi de vizionat, adevărate mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, aceste casete vor deveni fără îndoială şi nu peste multă vreme piese de mare valoare în bibliotecile clasice, sau în cele digitalizate, ale iubitorilor de cultură.

Cele mai noi titluri apărute sunt: Andrei Şerban „Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova”, Alexandru Tocilescu : „Despre teatru şi ale lui” şi Alex Leo Şerban: „Şi totuşi, de ce vedem filme?”. Acestea pot fi achiziţionate de la sălile teatrului, la preţul de 25 de lei.

Teatrul National

Următoarea conferinţă va avea loc duminică, 24 februarie, de la ora 11.oo, la Sala Mică unde jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor ne provoacă să descoperim tainele centului istoric al Bucureştiului, printr-un atrăgător „Lipscani – Ghid turistic & de chefuri”. Prețul unui bilet este de 16 lei. „Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani”!

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.