Andrei Şerban, Alexandru Tocilescu şi Alex. Leo Şerban, pe DVD-urile Conferinţelor Teatrului Naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-alexandru-tocilescu-si-alex-leo-serban-pe-dvd-urile-conferintelor-teatrului-national/

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare. Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion […]

Un articol de |22 februarie 2013

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare.

Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu şi reluate, în 2006, la Sala « Atelier », au loc şi în această stagiune bilunar, duminica dimineaţă. Întîlnirile se desfăşoară acum la una din sălile noi, Sala Mică sau Sala Media.

Susţinute de personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse, conferinţele TNB sunt strânse apoi cu grijă într-o casetă de colecţie. Transcrise şi filmate, de citit şi de vizionat, adevărate mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, aceste casete vor deveni fără îndoială şi nu peste multă vreme piese de mare valoare în bibliotecile clasice, sau în cele digitalizate, ale iubitorilor de cultură.

Cele mai noi titluri apărute sunt: Andrei Şerban „Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova”, Alexandru Tocilescu : „Despre teatru şi ale lui” şi Alex Leo Şerban: „Şi totuşi, de ce vedem filme?”. Acestea pot fi achiziţionate de la sălile teatrului, la preţul de 25 de lei.

Teatrul National

Următoarea conferinţă va avea loc duminică, 24 februarie, de la ora 11.oo, la Sala Mică unde jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor ne provoacă să descoperim tainele centului istoric al Bucureştiului, printr-un atrăgător „Lipscani – Ghid turistic & de chefuri”. Prețul unui bilet este de 16 lei. „Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani”!

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.