Andrei Şerban, Alexandru Tocilescu şi Alex. Leo Şerban, pe DVD-urile Conferinţelor Teatrului Naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-alexandru-tocilescu-si-alex-leo-serban-pe-dvd-urile-conferintelor-teatrului-national/

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare. Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion […]

Un articol de |22 februarie 2013

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare.

Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu şi reluate, în 2006, la Sala « Atelier », au loc şi în această stagiune bilunar, duminica dimineaţă. Întîlnirile se desfăşoară acum la una din sălile noi, Sala Mică sau Sala Media.

Susţinute de personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse, conferinţele TNB sunt strânse apoi cu grijă într-o casetă de colecţie. Transcrise şi filmate, de citit şi de vizionat, adevărate mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, aceste casete vor deveni fără îndoială şi nu peste multă vreme piese de mare valoare în bibliotecile clasice, sau în cele digitalizate, ale iubitorilor de cultură.

Cele mai noi titluri apărute sunt: Andrei Şerban „Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova”, Alexandru Tocilescu : „Despre teatru şi ale lui” şi Alex Leo Şerban: „Şi totuşi, de ce vedem filme?”. Acestea pot fi achiziţionate de la sălile teatrului, la preţul de 25 de lei.

Teatrul National

Următoarea conferinţă va avea loc duminică, 24 februarie, de la ora 11.oo, la Sala Mică unde jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor ne provoacă să descoperim tainele centului istoric al Bucureştiului, printr-un atrăgător „Lipscani – Ghid turistic & de chefuri”. Prețul unui bilet este de 16 lei. „Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani”!

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.

10
/08
/23

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene - Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.

09
/08
/23

Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a regizorilor Alexandru Dabija și Leta Popescu – se va desfășura, pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 30 august-2 septembrie 2023.

09
/08
/23

Cinema in aer liber se intoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 21 dintre dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, care acopera toata paleta de genuri cinematografice, de la drama si thriller la comedie si chiar animatie. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica, in perioada 15 august – 10 septembrie. Intrarea la proiectii este libera.

09
/08
/23

Iulia Rugină, regizoarea filmelor Breaking News și Love Building, revine în atenția publicului cu primul său documentar, Playback, ce va fi proiectat în avanpremieră pe data de 12 august, în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la Iași. Filmul e produs de Parada Film, în co-producție cu Televiziunea Română și realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.