Andrew Nicoll: „Vreau să trăiesc într-o lume în care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box.“
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrew-nicoll-vreau-sa-traiesc-intr-o-lume-in-care-romanele-sunt-ca-un-dans-nu-ca-un-meci-de-box/

Andrew Nicoll, autorul romanelor Daca citeşti asta înseamnă că am murit şi A fost odată ca niciodată, vine pentru prima dată în România în perioada 20-22 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Pe parcursul vizitei sale, Andrew Nicoll va participa la întâlniri cu cititorii, bloggerii și presa, în cadrul unui program organizat de Editura ALLFA, parte a Editurilor ALL.

Joi, 20 noiembrie

ora 16.00 – întâlnire cu studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti

ora 18.30 – întălnire cu bloggerii la Cafe Verona (str. Arthur Verona, 13-15)

Gazda evenimentul va fi Dragoş Butuzea, http://chestiilivresti.blogspot.ro/

Vineri, 21 noiembrie,

ora 14.00 – lansare şi sesiune de autografe la Librăria Șt.O.Iosif, Braşov

Sâmbătă, 22 noiembrie,

ora 13.00 – lansare şi sesiune de autografe, Târgul de carte GaudeamusAndrew Nicoll

Invitaţi: Liana Stanciu (Arte, carte şi capricii, TVR2), Alina Vîlcan (Redactor coordonator The One), Laura Câlţea (www.lauraclatea.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă), Viorel Zaicu

Despre Andrew Nicoll:

Născut în 1962 la Dundee, în Scoţia, Andrew Nicoll a fost silvicultor înainte să-şi facă o carieră în jurnalism. În prezent scrie articole politice pentru The Sun. A publicat proză scurtă în numeroase reviste, printre care şi New Writing Scotland, iar în 2008 şi-a făcut debutul editorial cu romanul The Good Mayor. Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului şi tradus în douăzeci de limbi, The Good Mayor l-a impus pe Andrew Nicoll în lumea literelor şi a fost urmat de alte două romane: The Love and Death of Caterina (2011) şi Dacă citeşti asta înseamnă că am murit (If You’re Reading This, I’m Already Dead, 2012; ALLFA, 2013).

Foto: Andrew Nicoll – editurile ALL

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Asociația Culturală Control N a lansat programul educațional Eu x 3 – ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni. Atelierele se desfășoară în perioada 12-30 aprilie 2021, în trei licee bucureștene: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev” și Liceul Teoretic Atlas.

22
/04
/21

Vineri, 23 aprilie, la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită la a doua ediție a întâlnirilor „Merită să discutăm despre”. Vom avea de această dată un dialog cu oameni care au o experiență lungă în a crea ocazii în care copiii și adolescenții să se poată exprima, să aibă acces la cărți și lectură, la explicații în plus și ajutor la lecții.

21
/04
/21

Pe 25 aprilie 2021, de la ora 19.30, Radio România Cultural se alătură miilor de femei din toată lumea care vor citi prologul cărții „Rugăciune pentru Cernobîl”, a scriitoarei Svetlana Aleksievici, laureată cu Premiul Nobel în anul 2015.

20
/04
/21

Scriitorul israelian David Grossman este laureat al Berman Literature Prize pentru romanul Iti hayim meshek harbe (2019, traducere în limba suedeză de Natalie Lantz: Med mig leker livet, 2020), publicat și în limba română, în anul 2020, în colecția „Biblioteca Polirom”, cu titlul De mine viața și-a tot rîs, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu.

20
/04
/21

Joi, 22 aprilie, la ora 19.30, profesorul de psihologie și neuroștiințe la Princeton Michael S.A. Graziano va fi invitat la un dialog #live #online, în limba engleză, cu Alexandru Babeș, conducătorul grupului de neurofiziologie senzorială în cadrul Departamentului de Anatomie, Fiziologie şi Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea din Bucureşti, și Dragoș Iliescu, antreprenor și profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică.