Editura Litera sărbătorește 32 de ani cu 5 zile de evenimente speciale
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-sarbatoreste-32-de-ani-cu-5-zile-de-evenimente-speciale/

În perioada 12-16 mai, Litera.ro găzduieşte petrecerea de aniversare a Editurii Litera, una dintre cele mai importante edituri din ţară.

Un articol de Liliana Matei|13 mai 2021

Fondată în 1989, Editura Litera a reușit să aducă în bibliotecile românilor mii de titluri din cele mai variate domenii, colecții și imprinturi: ficțiune, enciclopedii, atlase, dicționare, cărți pentru copii, artă și arhitectură, istorie, limbi străine, cultură generală, sănătate și frumusețe, dezvoltare personală, business, călătorii, familie și timp liber.

În 32 de ani de existență am adunat multe realizări care ne împlinesc: milioane de cărți tipărite, un catalog cu peste 2 500 de titluri active, evenimente și lansări deosebite. Fundamentul tuturor acestor realizări îl reprezintă cititorii noștri, cei care, prin interesul de a primi mai mult, mai bun și mai de calitate, ne-au motivat și ne-au sprijinit să ne împlinim vocația. Mereu alături de cititorii ei, Litera a reușit în toți acești ani să formeze o comunitate a iubitorilor de lectură, ale cărei dorințe caută permanent să le identifice pentru a deveni cu toții mai buni cu fiecare an, spune Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera.

Cititorii de pretutindeni sunt invitați la Zilele Aniversare Litera, pentru a se întâlni cu autori consacrați, pentru a beneficia de reduceri de până la 90% la cărți, și pentru a primi kit-ul cititorului cadou la orice comandă!

Cadoul aniversar este oferit chiar de sărbătorit, astfel încât fiecare comandă de carte tipărită, pe litera.ro, este însoțită de un kit literar ce conține bestsellerul internațional “Ultima geană de lumină” de Kristin Harmel și un tote bag de pânză de colecție, personalizat cu ilustrație semnată de Mura.

Nu lipsesc reducerile de până la 90% pentru toate categoriile de interes. Iată câteva dintre recomandările editorului: Ruină și blestem de Jennifer Armentrout (-60%), Pe serviciul adversarului de John le Carre(-80%), Patria de Fernando Aramburu (-65%), Fiecare cu povestea lui de Jean Paul Dubois(-65%), Mica Enciclopedie Ikigai de Ken Mogi(-60%), Povești de seară pentru fete rebele de Elena Favilli și Francesca Cavallo(-60%), Pacienta tăcută de Alex Michaelides(-60%), Vinovat fără vină de Agatha Christie (-90%), În derivă de Trish Doller (-90%) și multe altele.

Cu Alex Michaelides, Jojo Moyes sau Elena Favilli și alți autori citiți și îndrăgiți, ne întâlnim într-o serie de evenimente pe tot parcursul celor 5 zile.

Iată programul evenimentelor (evenimentele au loc pe pagina de Facebook a Editurii Litera, via Zoom):

Kristin Harmel, autoarea bestsellerului “Ultima geană de lumină”, în dialog cu Laura Frunză

12 mai, ora 18.30

Alex Michaelides, autorul bestsellerului “Pacienta tăcută”, în dialog cu Nadine Vlădescu

13 mai, ora 18.30

Valerie Perrin, autoarea bestsellerului “Apă proaspătă pentru flori”, în dialog cu Alida Mocanu

14 mai, ora 18.30

Jojo Moyes, autoarea cărții ecranizate “Înainte să te cunosc” și a altor bestselleruri, printre care cel mai recent “Dans în arenă”. În curând un nou titlu al său va fi ecranizat pe Netflix, “Ultima scrisoare de dragoste.”

Un dialog cu Andreea Marin, pe 15 mai, ora 18.30

Lori Gottlieb, Ashley Audrain, John Strelecky, Santa Montefiore, Harriet Tyce, Anders Roslund, Jeanine Cummins, Rumaan Alam, Kristin Hannah, Elena Favilli,Thomas Erikson și alții, transmit mesaje cititorilor din România

16 mai, ora 18.30

Petrecerea de Zilele aniversare Litera a început pe litera.ro!

 

­­

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.