Aniversare la Google
https://www.ziarulmetropolis.ro/aniversare-la-google/

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare. Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare.

Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă şi netezeşte gheaţa, pregătind-o pentru câţiva patinatori şi jucători de hochei pe gheaţă. După ce jocul se încheie, cel care conduce maşina Zamboni se întoarce pentru a reface stratul de gheaţă.

De asemenea, în noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua literă „o” din cuvântul „Google” pot observa că li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curăţa şi netezi gheaţa, folosindu-se de o maşină Zamboni animată.

Potrivit presei internaţionale, Frank Zamboni s-a născut pe 16 ianuarie 1901, în Eureka, Utah. Fiu al unor imigranţi italieni, Frank Zamboni s-a mutat împreună cu părinţii săi la Los Angeles în 1920.

Frank Zamboni a urmat o şcoală profesională în Chicago. În 1922, Frank şi fratele său mai mic, Lawrence, au deschis o mică firmă de alimentare cu energie electrică, la Los Angeles.

În 1927, Frank şi Lawrence au intrat în domeniul afacerilor cu instalaţii de făcut gheaţă, iar în 1939 şi-au dat seama de potenţialul acestui business, odată cu inventarea unui aparat de făcut gheaţă acţionat electric. Ulterior, cei doi au decis să folosească aceste echipamente pentru a deschide un patinoar.

În 1949, Frank Zamboni a inventat prima maşină care poate să cureţe şi să netezească gheaţa în doar zece minute. Zamboni a obţinut brevetul pentru invenţia sa în 1953.

În prezent, Zamboni este o marcă înregistrată la nivel internaţional, termenul fiind adesea folosit ca o expresie generică pentru orice aparat de curăţat gheaţa.

Frank Zamboni a decedat în 1988, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

 

 

Sursa: Mediafax

16
/10
/17

"Şi negru şi alb şi gri", de la Teatrul "Metropolis", "Soldatul de ciocolată" de la Teatrul "Odeon" şi "Don Juan" de la Teatrul de Comedie, toate din Bucureşti, sunt cele trei spectacole care au primit cele mai multe nominalizări, dar şi cele mai multe premii la ediţia a 29-a a Festivalului Naţional de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

15
/10
/17

Una dintre cele mai interesante apariții editoriale ale toamnei, „O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă”, semnată de Andrew Scull, sociolog şi istoric al medicinei, a fost publicată la Editura Polirom, în colecţia „Plural M”.

15
/10
/17

Joi, 19 octombrie, regizorul Cristian Mungiu va fi decorat de ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național Legiunea de Onoare, recunoaștere din partea președintelui Republicii Franceze, a anunțat directorul Institutului Cultural Francez, Christophe Gigaudaut, vineri seară, la deschiderea festivalului Les Films de Cannes a Bucarest.

13
/10
/17

Romanul „Arhipelagul altei vieți” (traducere din limba franceză de Daniel Niculescu) a fost publicat la Editura Polirom în 2017.

13
/10
/17

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci". Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin".

13
/10
/17

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei începe astăzi, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19 octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

12
/10
/17

David Lynch, Xavier Dolan, Vanessa Redgrave și Nanni Moretti se numără printre invitații Festivalului de Film de la Roma, a cărei ediție din 2017, organizată între 26 octombrie și 5 noiembrie, se dorește o veritabilă sărbătoare a cinematografiei mondiale și va prezenta câteva zeci de lungmetraje, dintre care 14 vor fi proiectate în premieră mondială.

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.