Anonimul 14. Programul integral
https://www.ziarulmetropolis.ro/anonimul-14-programul-integral/

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL propune publicului proiecţii speciale şi concerte de calitate.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2017

Programul integral al ediției este disponibil aici.

Între highlight-urile ANONIMUL 14, amintim următoarele:

SONG TO SONG, cel mai recent film semnat Terrence Malick, prezentat în proiecție unică în România, la ANONIMUL, vineri, 11 august.

O poveste de dragoste modernă care se desfașoară pe scena muzicală din Austin, Texas, filmul urmărește poveștile întrepătrunse a două cupluri: compozitorul BV—Ryan Gosling și cântăreața aspirantă Faye—Rooney Mara, alături de mogulul Cook—Michael Fassbender și chelnerița Rhonda—Natalie Portman.

Nume importante din lumea muzicii se alătură distribuției: Iggy Pop, Patti Smith, Anthony Kiedis—solistul trupei Red Hot Chili Peppers, Florence Welch—Florence and the Machine, John Lydon—The Sex Pistols.

GOOD TIME, regia Josh Safdie și Benny Safdie, prezentat în proiecție specială la ANONIMUL, joi, 10 august și respectiv sâmbătă, 12 august.

Prezentat în premieră în cadrul Competiției Oficiale Cannes 2017, filmul îi are în rolurile principale pe actorul Robert Pattinson—cunoscut publicului din seria The Twilight Saga—și pe actrița Jennifer Jason Leigh—The Hateful Eight, regia Quentin Tarantino.

Serile de proiecție vor debuta și anul acesta cu concerte susținute de Aeon Blank, Cvartetul Pontica, The Amsterdams și Gojira.

ANONIMUL 14 se va desfășura în perioada 7—13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Cineaștilor din România și Consiliul Județean Tulcea.

Foto: Anonimul 14 – facebook

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.