Arcadie Rusu și coregrafia prezentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/arcadie-rusu-si-coregrafia-prezentului/

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licenţiat şi absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experienţa sa cu teatrul.

Un articol de Ziarul Metropolis|29 octombrie 2016

Printre creațiile semnate de Arcadie Rusu se regăsesc „Proces cu ușile închise” (Ateneul Român), „Nesomn” (Centrul Național al Dansului București), „Promised Land” și „Crazy Stories in The City” (Teatrul Foarte Mic), „Hunted Devotion” (Opera Holland Park, London).

De-a lungul timpului, a semnat coregrafia și mișcarea scenică pentru mai multe spectacole de teatru, dintre care vă recomandăm „The Bach Files”, în regia lui Alexandru Darie, pe care îl puteți vedea la Teatrul Bulandra din București. Pe 30 octombrie, de la orele 18.00 și, mai apoi, de la 20.00, spectacolul este prezentat la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Arcadie Rusu – Directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP from Simion Buia on Vimeo.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu