ArCuB transformă Piaţa George Enescu într-o grădină muzicală
https://www.ziarulmetropolis.ro/arcub-transforma-piata-george-enescu-intr-o-gradina-muzicala/

Muzică de calitate, artişti cu nume sonore, atmosferă elegantă şi un repertoriu bogat, se reunesc în două dintre cele mai mari evenimente organizate de ArCuB: Bucharest Music Film Festival (BMFF) şi ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More.

Un articol de Andrada Văsii|15 iunie 2013

Muzică de calitate, artişti cu nume sonore, atmosferă elegantă şi un repertoriu bogat, se reunesc în două dintre cele mai mari evenimente organizate de ArCuB: Bucharest Music Film Festival (BMFF) şi ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More.

Timp de trei săptămâni, farmecul muzicii clasice şi elita jazz-ului internaţional vor cuceri audienţa în Piaţa George Enescu. Special amenajat pentru întâmpinarea melomanilor şi a iubitorilor de artă, între 21 şi 30 iunie, generosul spaţiu din vecinatatea Ateneului Român se transformă într-o inedită „grădină muzicală“.

Muzica clasică adusă în stradă

La cea de-a VIII-a ediţie a BMFF, ArCuB le propune  tuturor participanţilor zece zile de bucurie şi relaxare printr-un maraton al muzicii clasice: creaţiile marilor compozitori Dvořák, Ceaikovski, Rachmaninov, Mozart şi, bineînţeles, George Enescu – în interpretarea unor celebri artişti autohtoni şi internaţionali (Tiberiu Soare, Alexander Balanescu, Marco di Sapia, Judith Halasz, Benoit Fromanger, Jin Wang, Matthew Polenzani, Wendy Bryn Harmer, Kate Lindsey etc.)

Nu lipsesc nici recitalurile lirice, proiecţiile cinematografice (documentare, spectacole de operă şi coregrafie). Păstrând frumoasa tradiţie a festivalului, publicul este invitat în fiecare seară la Ora de dans, pe ritmuri de vals, polka sau menuet. În ultima seară, cei prezenţi vor beneficia de două mari surprize: concertul susţinut de membrii Orchestrei Spirit of Viena, invitaţi speciali ai festivalului, precum şi extragerea premiilor pregătite publicului meloman.

Pentru iubitorii de jazz

Între 3 şi 7 iulie, iubitorii de jazz, şi nu numai, sunt invitaţi la concertele unor trupe de marcă din România, Germania, Marea Britanie, Olanda şi Statele Unite ale Americii. După  succesul înregistrat anul trecut, la prima ediţie, ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More,  aduce anul acesta  în  faţa spectatorilor artişti  de talie mondială, precum James Carter sau Tomasz Stańko, care vor susţine recitaluri live în premieră la Bucureşti.

Vă aşteaptă o vară fierbinte, în care vă veţi delecta cu acordurile mereu cuceritoare ale Valurilor Dunării, dar şi cu ritmuri de jazz încântătoare!

Info:

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.