Arenele Romane: concert Kempes şi Rezident Ex
https://www.ziarulmetropolis.ro/arenele-romane-concert-kempes-si-rezident-ex/

Ovidiu Ioncu – Kempes – fostul solist vocal al trupei Cargo, revine alături de trupa Rezident Ex pe scenă, într-un concert care va avea loc vineri, la Arenele Romane din Capitală. Adi Popescu, unul dintre chitariştii trupei şi, totodată, producătorul muzical al acesteia, afirmă că starea de spirit şi energia lui Kempes au rămas neschimbate. […]

Un articol de |20 septembrie 2012

Ovidiu Ioncu – Kempes – fostul solist vocal al trupei Cargo, revine alături de trupa Rezident Ex pe scenă, într-un concert care va avea loc vineri, la Arenele Romane din Capitală.

Adi Popescu, unul dintre chitariştii trupei şi, totodată, producătorul muzical al acesteia, afirmă că starea de spirit şi energia lui Kempes au rămas neschimbate.

”Nu e mare diferenţă între Kempes cel de la începutul anilor ’90, când eram amândoi membri ai trupei Cargo, şi Kempes cel de acum, când suntem din nou în aceeaşi trupă, Rezident Ex. Atunci eram foarte tineri, între timp am devenit ‘adulţi şi responsabili’, dar starea de spirit şi energia au rămas intacte. Dacă n-ar fi fost aşa, n-am fi făcut o trupă nouă. A contat foarte mult şi prietenia care ne leagă. Pe Ovidiu Ioncu-Kempes îl cunosc de mai bine de 20 de ani, am cântat împreună în formaţia Cargo, la începutul anilor ’90”, declară Adi Popescu, într-un comunicat remis AGERPRES de organizatorii concertului.

Potrivit lui Adi Popescu, piesele trupei nu s-au schimbat deloc ”ca structură şi feeling”.

”Lucrăm la finalizarea primului album Rezident Ex, dar în paralel şi la cel de-al doilea. A fost minunat la înregistrări pentru că, vreme de câteva zile, am redevenit adolescenţi. Piesele de pe primul album sunt compuse de Tavi Iepan în prima perioadă Cargo şi îmi sunt foarte dragi, fiindcă ne leagă de trecut şi au o anumită viziune despre viitor. Piesele nu s-au schimbat deloc ca structură şi feeling, le refacem doar cu sonorităţi noi la chitară, iar evoluţia tehnologică ne permite ca soundul global al pieselor noastre din anii ’80 să fie mai ‘greu”’, afirmă Adi Popescu.

El a precizat că tendinţa pentru cel de-al doilea album al trupei este ca soundul şi producţia să fie mai ‘heavy’, dar să rămână în stilul hard rock.

Tavi Iepan, liderul trupei, susţine că pe primul album se vor regăsi doar piesele compuse de el în perioada Cargo, iar pe albumele următoare vor fi piese noi, la care lucrează toţi cei din band.

”Nu pot şi nici nu vreau să şterg ce este Cargo în mine, deşi multe lucruri s-au schimbat, sau le văd eu altfel. Cel mai simplu pentru mine, acum, este să dau trei nume de trupe care vin din acelaşi filon şi ‘trăiesc’ foarte bine separat: Deep Purple, Rainbow, WhiteSnake”, spune Tavi Iepan.

”Povestiri din gară” este unul dintre cele mai mari hituri ale rockului românesc, compus de Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo, şi reprezintă, totodată, primul single pe care Rezident Ex îl oferă fanilor săi. Această nouă variantă respectă feelingul anilor în care piesa a fost compusă, dar evoluţia tehnologică şi sonorităţile moderne de chitară îi conferă mai multă ”greutate”.

În componenţa Rezident Ex se regăsesc: Ovidiu Ioncu – Kempes (voce, Brisbane, Australia), Tavi Iepan (chitară, Hamburg, Germania), Adrian Popescu (chitară, Paris, Franţa), Christian Podratzky (bass, Berlin, Germania), Florin Cvasa (percuţie, Timişoara, România), Matthias Lange (chitară, Hamburg, Germania).

Rezident Ex a mai susţinut un concert la Vama Veche, pe 5 august, iar după concertul de la Bucureşti, de vineri, va urma un concert sâmbătă, la Constanţa.

 

Sursa: Agerpres

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.