Arii şi duete din Opere celebre: Dragoste, speranţă şi pasiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/arii-si-duete-din-opere-celebre-dragoste-speranta-si-pasiune/

Miercuri, 29 octombrie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, va avea loc un recital de Arii celebre din operele marilor compozitori.

Un articol de Elena Simion|29 octombrie 2014

Acest eveniment de gală vă oferă șansa să vă bucurați de vocea extraordinară a sopranei de coloratură Andreea Mădălina BARBU, solistă considerată de dirijorul Tiberiu Soare drept una dintre cele mai speciale voci din tânăra generație. Tinerii soliști au nevoie de sprijinul publicului pentru a-și construi un drum în lumea muzicală națională și internațională, iar Fundaţia Calea Victoriei îi sprijină prin concerte de acest fel.

Soprana Mădălina Andreea Barbu va cânta împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de doamna Lidia Butnariu.

Programul recitalului este următorul:

Madalina Andreea Barbu va interpreta ariile:

– Les Oiseaux Dans la Charmille – Olympia, din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach
– Una Voce Poco Fa – Rosina, din opera “Bărbierul din Sevilla” de  Gioachino Rossini
– Je veux vivre – Julieta, din opera “Romeo şi Julieta” de Charles  Gounod
– Quel guardo il cavaliere – Norina, din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Où va la jeune Hindoue (Aria clopoteilor) – Lakme, din opera “Lakme” de Leo Delibes

Alexandru Chiriac va interpreta ariile:

– Per me giunto – din opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi
– Bella siccome un angelo – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Dicitencello vuie – de Rodolfo Falvo

Cei doi soliști vor interpreta împreună:

– Duet Rosina – Figaro: Dunque io son tu non m’ inganni – din opera “Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

– Duet Norina – Malatesta: Pronta io son – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

Alexandru Chiriac este un tânăr bariton talentat, masterand în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul de Canto Clasic; Prof. Dr. Eleonora Enăchescu. A obținut Premiul II la concursul “Victor Giuleanu”, desfășurat în București.

De-a lungul timpului, a interpretat roluri variate în opere: G. Donizetti – L’elisir d’amore, în rolul lui Belcore; Ch. Gounod – Faust, în rolul lui Valentin; G. Puccini – Madama Butterfly, în rolul lui Mr. Sharpless. A cântat pe scena Ateneului Roman și a susținut concerte la Universitatea Națională de Muzică din București.

Foto: Valentina Bălașa-Aric

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului