Art Safari urcă în autobuz
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-urca-in-autobuz/

Art Safari urcă în autobuzele STB şi călătoreşte prin tot Bucureştiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătoreşte” în Bucureşti graţie ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari şi Societatea de Transport Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2021

10 linii de autobuze care străbat capitala de la nord la sud și de la est la vest sunt colantate cu reproduceri ale câtorva dintre cele mai importante opere din cadrul expoziției Art Safari 2021 ( 16- 26 sept 2021). Ești curios care sunt autobuzele artistice? Iată! Cele 10 linii de autobuz care găzduiesc noul Muzeu în Mișcare sunt: 335, 135, 331, 783, 138, 282, 104, 182, 330, 136.

”Arta călătorește” este o inițiativă unică în peisajul cultural bucureștean. Ea vine să se alăture muzeelor de la metrou și celui din aeroportul Aeroportul Internațional Henri Coandă, Art Safari Airport Museum.

”De azi, vă invităm să vă lasați mașinile acasă și să va bucurați de o călătorie cu autobuzul. Aveți ocazia să admirați reproducerile excepționale de Mutzner, Piliuță și Irina Dragomir de pe mijloacele de transport în comun ale STB și să va bucurați de artă. ”Arta călătorește” își dorește să promoveze arta românească de patrimoniu și contemporană. “Arta călătorește” aduce arta vizuală mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul STB, le deschide apetitul călătorilor pentru a vedea mai multe în septembrie, la Art Safari”, spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

”Ne dorim prin acest parteneriat să oferim călătorilor bucureșteni un transport public modern și atractiv. De astăzi, STB va găzdui un nou Muzeu în Mișcare. Astfel, toți cei care utilizează autobuzele dedicate acestui proiect, vor putea admira, timp de 10 zile, reproduceri ale unor tablouri celebre. Ne bucurăm că putem transforma și înfrumuseța, prin artă, experiențele de călătorie ale celor care aleg să folosească serviciile STB”, completează Adrian Criț, directorul STB

Parteneriatul cultural dintre Art Safari si STB nu se oprește aici. ”Arta călătorește” ne introduce totodată către o expoziție inedita găzduită de Art Safari, care va fi dedicată istoriei transportului public terestru bucureștean, istorie care prin imagini de arhivă va povesti cât de mult s-a schimbat acesta dar și cât de benefic este pentru oraș și pentru calitatea aerului folosirea tranportului în comun.

Anul acesta, marele eveniment cultural al toamnei, Art Safari, va avea loc în perioada 16-26 septembrie, iar, în premieră, acesta se va derula în două sedii: Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni. Tot la capitolul noutăți, din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale – vizite cu ghid care se vor desfășura live și vizite virtuale, acces pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul.

08
/02
/23

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, vă invită la CdRF Foto Market, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store (Calea Victoriei, nr. 153), între orele 12:00-21:00.

30
/01
/23

Asociația Semper Culturalia, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2023, în marja Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), o serie de manifestări menite să contribuie la menținerea vie a amintirii victimelor Holocaustului și să susțină demersurile civice de a lupta împotriva xenofobiei și antisemitismului.

30
/01
/23

Institutul Cultural Român (ICR) anunță relansarea Programului de finanțare și parteneriate culturale Cantemir, destinat proiectelor din mediul internațional. În cadrul acestui program, derulat anterior în perioada 2006-2012 și reluat în 2023 cu unele modificări, ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans). Evenimentele asociate proiectelor finanțate vor fi organizate exclusiv în afara țării.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

05
/01
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă propune în prima jumătate a lunii ianuarie nu mai puțin de trei expoziții în spațiile sale: până pe 9 ianuarie se poate vedea lucrarea Ambedo a tinerei artiste Ioana Drăgușin în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53; același spațiu va găzdui o nouă expoziție colectivă, acumulare.colecție 2, curatoriată de Daniel Loagăr, până pe 30 ianuarie iar la depozitul de artă ArtSafe (Platforma UAP, Combinatul Fondului Plastic Str. Băiculești 29, sector 1) va putea fi vizitată între 12 – 27 ianuarie expoziția Reflexia Luminii, a lui Bogdan – George Negulescu, curatoriată de Iselin Huluba.

04
/01
/23

După proiectul expozițional Oglinzile Tăcerii, care a fost adus la cunoștința publicului pentru prima dată în anul 2018, la Bruxelles și care a luat, ulterior, amploare la Timișoara, Iași și București, un nou proiect cu rezonață, Ecouri, semnat de artistul Manuell Mănăstireanu, ia amploare într-o expoziție ce reflectă interconectarea pe care artistul o realizează pe mai multe paliere ale receptivității mesajului artistic.

20
/12
/22

În perioada 19 – 22 decembrie, la Palatul Bragadiru din București va avea loc evenimentul Art for Christmas, ce aduce la un loc lucrări de la 10 dintre cei mai buni pictori contemporani și de la peste 30 de artiști emergenți care au expus la Celula de Artă în ultimii ani. Expoziția de artă cu vânzare va avea intrarea liberă pentru vizitatori iar programul de vizitare este 19 decembrie, 16:00 – 21:00, 20 - 22 decembrie, 12:00 – 18:00. Vernisajul va avea loc pe 16 decembrie, de la ora 16:00.

19
/12
/22

Sticlă, lemn, metal și lut au fost în această toamnă super puterile a 24 de tineri adolescenți din Ucraina care au participat la proiectul artistic „Rădăcini și visuri”, etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, derulat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă. În cadrul acestuia au realizat patru instalații artistice sub forma unor monumente care transmit mesajul speranței într-o lume aflată în stare de pace.