„Artă la domiciliu” la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-la-domiciliu-la-teatrul-de-comedie/

Spectacolul „Artă la domiciliu”, după un scenariu dramatic semnat de Dragoş Huluba, după texte de Teodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ion Băieşu şi I.L. Caragiale, va avea premiera la Teatrul de Comedie, în regia lui Dragoş Huluba.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2021

Cele două reprezentații sunt programate joi 27 mai și vineri 28 mai, ora 19.00, la Sala „Radu Beligan”.

Din distribuția spectacolului fac parte Liviu Pintileasa (El, Leonida, Lunganul), Smaranda Caragea (Ea, Efimița, Femeia din lift), Simona Stoicescu (Fata, Grasul), Angel Popescu (Soțul fetei, Domnul din lift), Răzvan Krem Alexe (Prezentatorul), Violeta Huluba (Soția, Bătrâna, Doamna din lift) și Dragoș Huluba (Soțul, Bătrânul, Bărbatul din lift, Musafirul nocturn). Decorul este semnat de Teodor Badiu, iar costumele de Violeta Huluba.

„Mi-ar plăcea ca acest spectacol să vorbească despre el-ea, alb-negru, sus-jos, scenă-sală, actor-spectator, teatru-antiteatru, despre această lume a contrariilor în care trăim, o lume a unui permanent show în care suntem mereu în conflict cu cei din jur, dar și cu noi înșine. Pare că am ajuns să ne deranjăm unii pe alții și nu ajungem să punem punct acestei gâlcevi universale tocmai pentru că nu știm exact când, cum și de ce a început totul”, spune Dragoș Huluba. „Oh, de ce există pe lume oameni care îi împiedică pe alții să trăiască! spune un personaj din „Liftul” lui Dumitru Solomon. Și atunci care mai e locul teatrului în tot acest vârtej? Și când spun loc, mă refer chiar la sensul lui de bază. Pe scenă? În sală? Pe stradă? Online? La domiciliul clientului? Nu am căutat un răspuns la această întrebare. Noi doar am pus semnul întrebării. Ah, și să nu uit: nu ne-am luat prea în serios. La urma urmei e mai bine să râzi de toată această nebunie în care trăim”, mai spune regizorul.

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…