Artă sub 18 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-sub-18-ani/

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc – reţea de teatru educativ”, organizat de Asociaţia Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu şi finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociaţia Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 şi 30 aprilie, cu două evenimente.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2017

Iată ce va găzdui în această perioadă Casa Matei:

– prezentarea taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#1
28 aprilie // ora 19.00 // Casa Matei – UAD

– atelier de formare pedagogică ARTĂ SUB 18 ANI dedicat celor cu interese în pedagogie și/sau arte și celor care realizează ateliere cu copii sau adolescenți și care își doresc să lucreze aplicat pe un plan de curs

29 – 30 aprilie // ora 11-18 (cu pauze) // Casa Matei – UAD

Participare este gratuită. Înscrierile se fac până pe 25 aprilie, trimițând un mail la [email protected] care să conțină o descrierea personală și o scurtă motivație de participare.

Ce este Tabăra de artă contemporană Minitremu ArtCamp?

În Minitremu Art Camp#1 mai mulți elevi de liceu s-au întâlnit cu artiști și practicieni activi din arta contemporană românească. Situată la granița dintre pedagogie critică și artă, tabăra a conținut mai multe workshop-uri practice video, scriere, performance, tehnologie, activism, etc, unde accentul a fost pus nu pe însușirea unui „craft” sau perfecționarea unor „skill-uri” deja dobândite, ci pe asimilarea unor procese de gândire generate de dialogurile libere pe teme și topicuri politice din viața cotidiană.

Ce este atelierul „Artă sub 18 ani”?

Atelierul organizat este unul de formare pedagogică. În cele două zile se vor dezbate activitățile și rezultatele taberei Minitremu. Prin exemple concrete se analizează ce valențe pedagogice există într-un asfel de proiect și cum pot fi integrate în proiecte educaționale curente sau viitoare.

Participanții sunt invitați să-și prezinte propriile idei de atelier și sunt îndrumați în punerea lor în practică. Atelierul dispune de 10 locuri pentru artiști interesați de pedagogie sau pedagogi interesați de metode educative prin artă asfel încât să se lucreze aplicat pe propuneri și idei din sfera „artă și educație”.

Ce este Monotremu?

Duo-ul Monotremu s-a format în Timișoara, în anul 2010, și activează la Târgu Mureș. Acțiunile lor artistice sunt inspirate de o sensibilitate socială, iar practica lor constă în acțiuni pline de umor, dar și critice, la adresa societății românești, în permanentă tranziție. Din 2012, dezvoltă Minitremu, un proiect prin care facilitează copiilor și tinerilor accesul la artă contemporană.

Ce este Troc – rețea de teatru educativ?

„TROC – reța de teatru educativ” este un proiect de intervenție culturală cu o puternică dimensiune pedagogică, în cadrul căruia vor fi dezvoltate forme de cunoaștere și metode de lucru participative prin intermediul artei. „TROC – rețea de teatru educativ, ediția #2” continuă formarea unui cadru colaborativ în care artiștii dedicați artei educaționale să poată atât să coopereze în producția de noi tipuri de evenimente culturale dedicate copiilor și adolescenților, cât și să se dezvolte profesional prin participarea la prezentări și ateliere specializate pe tema pedagogiei artistice.

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

30
/08
/23

În perioada 16 - 30 septembrie se desfășoară în București cea de-a 4-a ediție a NOVA Festival, eveniment dedicat artei și noilor tehnologii. În cadrul acestuia publicul va avea acces la 4 instalații complexe, cu componente imersive și interactive, destinate să pună vizitatorii față în față cu multiple fațete ale sinelui, prin explorarea spațialității, mișcării și propriului corp.