Artificii, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/artificii-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie prezintă sâmbătă 18 iunie, ora 19.00 la Sala Nouă, premiera oficială a spectacolului ARTIFICII de Irina Dobriţă, regia Elena Morar.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2016

ARTIFICII este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare la concursul  COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VI-a, 2015, proiect inițiat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Clubul UNESCO Adolescenți

ARTIFICII propune o călătorie în timp, prin momentele cheie în care istoria comună a doi oameni se desface în două povești paralele. Cum timpul dragostei nu e liniar, nici cele două povești nu se lasă în pace una pe cealaltă.

Un roadtrip de Revelion între un publicitar și o ONG-istă care fug din oraș ca să poată juca ultima carte a relației: sinceritatea.

Spectacolul fixează geografia, chimia și temperatura unei relații între doi oameni — nici eroi, nici marginali — care trăiesc și se luptă în Bucureștiul Artificiireclamelor și-al protestelor ecologiste.

Un restart cu artificii în toate sensurile. O tragi-comedie la care râzi pentru că după o vreme se poate râde despre orice.

Distributia:

Ema — Cristina Drăghici

Dan — Silviu Debu

Luca, Chelnerul, Client Ikea, Colindător — Alexandru Iordache

Ingrid, Clientă / Cântăreață bar, Clientă Ikea, Colindător — Călina Epuran

Ingrid/Wedding planner, Cântăreață bar, Clientă Ikea, Colindător — Cosmina Soare

Wedding planner, Clientă bar, Angajat Ikea, Colindător — Doina Teodoru

Regia:

Elena Morar

Foto: ARTIFICII – Teatrul de Comedie – comedie.ro

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.