Artists talk, noul spectacol al Gianinei Cărbunariu, în premieră la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/artists-talk-noul-spectacol-al-gianinei-carbunariu-se-joaca-in-premiera-la-arcub/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti îi invită pe iubitorii teatrului la premiera oficială a spectacolului ARTISTS TALK – un spectacol despre etica artistului în contextul social şi politic de azi -, realizat de Gianina Cărbunariu. Premiera oficială are loc pe 25 şi 26 ianuarie, de la ora 20:00

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2017

Gianina Cărbunariu, care a primit recent Meritul Cultural în grad de Cavaler din partea președintelui Klaus Iohannis, este unul dintre cei mai montați dramaturgi români la nivel internațional și singura regizoare din România prezentă în selecția oficială a celebrului Festival de la Avignon.

Artists talk, o co-producție ARCUB și Asociația Piese Refractare, realizată cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și Institutului Francez, pune în scenă, sub forma unor discuții ale artiștilor cu publicul, o temă de interes în societatea actuală: problematica eticii în creația artistică.

Personajele sunt artiști invitați la discuții cu publicul sau emisiuni televizate, care, în fața unor întrebări incomode, își trădează adevărata părere despre subiectul tratat în opera pe care tocmai au prezentat-o. Sau sunt oameni care folosesc catalogarea ca „operă de artă” a unui obiect pentru scopuri care nu au nimic artistic.

Discuțiile deviază către zona politică și socială, iar etica artiștilor și responsabilitatea lor față de colegi și societate este pusă sub semnul întrebării.

Spectacolul se joacă în limbile engleză, română și franceză (cu supratitrare în română și engleză). Celor patru actori cunoscuți pe scenele bucureștene – Ilinca Manolache, Ruxandra Maniu, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță – li se alătură Bogdan Zamfir – absolvent al Școlii Superioare de Actorie a Conservatorului Regal din Liege, în prezent colaborator al cunoscutului regizor francez Joël Pommerat.

Artists talk

Gianina Cărbunariu

Scenografia este semnată de Dorothee Curio, artistă recunoscută pe scena Germană, câștigătoare a Premiului Hein-Heckenroth în 2013. Proiecțiile video sunt realizate de Mihai Păcurar, iar muzica este creația lui Bobo Burlăcianu.

Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întâmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește. – Gianina Cărbunariu.

Evenimentul va avea loc în 25 și 26 ianuarie 2017, de la ora 20:00, la Sala de Spectacole a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.

ARTISTS TALK – info

un spectacol de Gianina Cărbunariu

Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Scenografia: Dorothee Curio

Video: Mihai Păcurar

Muzica: Bobo Burlăcianu

Durata: 1 oră 45 minute

Bilete: 35 lei / 25 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețuri: 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

Foto: Artists talk, Gianina Cărbunariu – Adi Bulboacă, facebook

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.