Paradisul imaginat de Borges. Variantă
https://www.ziarulmetropolis.ro/asa-arata-paradisul-imaginat-de-borges/

Un teatru vechi de 100 de ani din Buenos Aires a fost transformat într-o librărie mai spectaculoasă ca un muzeu. “Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu…” – Jorge Luis Borges.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2016

Librăria unică în lume – El Ateneo Grand Splendid, a fost deschisă în interiorul unui teatru vechi de un aproape secol – Grand Splendid Theater, construit în 1919.

Teatrul părăsit a fost transformat în magazin de carte de arhitectul Fernando Manzone, care a păstrat foarte multe din elementele originale ale interiorului teatrului, inclusiv scena, balcoanele, detaliile arhitecturale uimitoare, precum şi cortina roşie.

Atmosfera teatrală a acestei librării nu poate fi întâlnită în altă parte. Într-un astfel de magazin pur şi simplu nu poţi să nu iubeşti cartea. Vă prezentăm câteva imagini din acest loc splendid. Anual, librăria din Buenos Aires atrage aproape un milion de vizitatori.

Foto: Librărie, El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Borges

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!