Asociația pentru Ospitalitate Culturală lansează „Prăvălia Colecționarului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-pentru-ospitalitate-culturala-lanseaza-pravalia-colectionarului/

Scriitorul Dan Lungu anunţă lansarea magazinului online „Prăvălia Colecţionarulului”.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2020

Scriitorul Dan Lungu anunță lansarea magazinului online „Prăvălia Colecționarulului”, odată cu lansarea site-ului „Asociației pentru Ospitalitate Culturală” (AOC). AOC este o organizație neguvernamentală înființată din dorința de a cultiva „Ospitalitatea culturală” într-un sens larg, care propune tuturor actorilor din domeniul culturii o serie de programe și proiecte de profil. Prin intermediul acestora, echipa asociației dorește să susțină creația, să stimuleze performanța, să încurajeze antreprenorialtul în domeniul culturii, să sprijine tinerii talentați și să acorde asistență seniorilor culturii aflați în dificultate, atât la nivel local și regional, cât și național. 

Prăvălia Colecționarului”, magazinul online lansat astăzi, odată cu site-ul asociației, are ca scop strângerea de fonduri pentru proiectele organizației, prin intermediul vânzării unor obiecte valoroase de colecție, primite de la donatori de pretutindeni. Publicul țintă al magazinului este format din colecționari și de reprezentanți ai domeniului cultural, interesați de achiziționarea obiectelor de colecție. În magazinul online, pentru ca procesul de căutare să fie accesibil pentru cumpărători, bunurile culturale sunt organizate în categorii, precum: „Acte și documente”, „Afișe, cărți poștale, fotografii”, „Arte vizuale”, „Cărți, ziare și reviste de colecție”, „Diverse”, „Insigne, medalii, trofee”, „Manuscrise” și alte „Obiecte de colecție”.

Bursele de creație – primul proiect AOC

Mă bucur mult că reușim, în sfârșit, să lansăm «Prăvălia Colecționarului», magazinul prin intermediul căruia ne propunem să finanțăm proiectele noastre. Le mulțumesc și le sunt recunoscător tuturor celor care ne-au fost alături până acum și au donat asociației obiecte valoroase, pe care de astăzi colecționarii interesați le pot găsi pe site. Am încredere că vor exista cumpărători pentru fiecare bun cultural scos la vânzare și că astfel, prin solidaritatea breslei, vom reuși ca până la finalul anului să acordăm câteva burse de creație unor scriitoril și artiști talentați români, care au mare nevoie de sprijin, mai ales în această perioadă grea”, a declarat scriitorul Dan Lungu, co-fondator AOC.

La momentul actual, în „Prăvălia Colecționarului” pot fi găsite documente valoroase precum o Adresă semnată de Spiru Haret la 1880, o Scrisoare olografă semnată Paul Goma, un manuscris Neagu Djuvara cu amintiri din copilărie, o scrisoare adresată de Alain Robbe Grillet lui Dumitru Țepeneag, fotografii rare cu reprezentanți ai onirismului, precum și manuscrise ale unor scriitori români contemporani ca Gabriela Adameșteanu, Liviu Antonesei, Ana Blandiana, Ruxandra Cesereanu, Mariana Codruț, Radu Pavel Gheo, Cosmin Perța sau Viorel Ilișoi. Acestor documente și manuscrise li se alătură o serie de cărți valoroase cu semnăturile și dedicațiile autorilor, dar și o varietate de tablouri și bunuri culturale originale din domeniul artelor vizuale semnate de artiști precum Mircia Dumitrescu, Ion Barbu, Felix Aftene, Zamfira Bârzu, Ștefan Pelmuș sau Claudiu Ciobanu.

Donatorii care au sprijinit proiectul până la momentul actual sunt: Radu Pavel Gheo, Costel Pătrășcanu, Mariana Codruț, Liviu Antonesei, Viorel Savin, Ana Blandiana, Cosmin Perța, Gabriela Adameșteanu, Dumitru Tsepeneag, Magda Cârneci, Mircia Dumitrescu, Cezar Paul-Bădescu, Ruxandra Cesereanu, Vasile Baghiu, Mihai Radu, Radu Pavel Gheo, Lucian Dan Teodorovici, Liviu Mățăoanu, Felix Aftene, Claudiu Ciobanu, Nicoleta Dabija, Ion Barbu, Mariana Codruț, Zamfira Bîrzu, Eugen Harasim, Liviu Mățăoanu, Magda Cârneci, Veronica Kirchner și Georg Lecca.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »