Ascultă 5 minute de muzică clasică. Ediția 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/asculta-5-minute-de-muzica-clasica-editia-2018/

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Din 1 şi până în 31 martie, se desfăşoară proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firmă.

Un articol de |28 februarie 2018

Proiectul propus de Radio România Muzical aduce în fiecare zi opusuri foarte cunoscute în spații aglomerate și neobișnuite pentru audiția muzicii clasice, deschizând astfel, către publicul larg, universul acestui tip de artă sonoră, etalon al valorii și tradiției.

Campania a fost lansată în octombrie 2010 și se reia an de an, în lunile martie și octombrie. Este unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România.

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Este un demers remarcabil prin creativitatea și ingeniozitatea sa. Sunt sigur că aceste 5 minute de muzică clasică pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultători nu doar pentru muzica clasică, ci și pentru arte, cultură și frumos, îmbunătățind viața multora și deschizând noi ferestre existenței noastre spirituale.”

Alexandru Tomescu va fi prezent în studioul Radio România Muzical miercuri, 28 februarie, ora 18.15, pentru un dialog legat de proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Primul eveniment ce-l are în prim plan pe Alexandru Tomescu, ambasador “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 18.00 la ParkLake Shopping Center din București, chiar în ziua când Radio România Muzical sărbătorește 21 ani de existență.

 

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” se desfășoară, începând cu anul 2014, și în școlile din România – 165.000 copii au participat în precedentul an școlar.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio România Muzical poate fi ascultat în FM sau live online la www.romania-muzical.ro.

Foto: Ascultă 5 minute de muzică clasică – facebook

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.