Ascultă 5 minute de muzică clasică. Ediția 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/asculta-5-minute-de-muzica-clasica-editia-2018/

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Din 1 şi până în 31 martie, se desfăşoară proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firmă.

Un articol de |28 februarie 2018

Proiectul propus de Radio România Muzical aduce în fiecare zi opusuri foarte cunoscute în spații aglomerate și neobișnuite pentru audiția muzicii clasice, deschizând astfel, către publicul larg, universul acestui tip de artă sonoră, etalon al valorii și tradiției.

Campania a fost lansată în octombrie 2010 și se reia an de an, în lunile martie și octombrie. Este unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România.

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Este un demers remarcabil prin creativitatea și ingeniozitatea sa. Sunt sigur că aceste 5 minute de muzică clasică pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultători nu doar pentru muzica clasică, ci și pentru arte, cultură și frumos, îmbunătățind viața multora și deschizând noi ferestre existenței noastre spirituale.”

Alexandru Tomescu va fi prezent în studioul Radio România Muzical miercuri, 28 februarie, ora 18.15, pentru un dialog legat de proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Primul eveniment ce-l are în prim plan pe Alexandru Tomescu, ambasador “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 18.00 la ParkLake Shopping Center din București, chiar în ziua când Radio România Muzical sărbătorește 21 ani de existență.

 

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” se desfășoară, începând cu anul 2014, și în școlile din România – 165.000 copii au participat în precedentul an școlar.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio România Muzical poate fi ascultat în FM sau live online la www.romania-muzical.ro.

Foto: Ascultă 5 minute de muzică clasică – facebook

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.