Asociația Culturală Control N revine în școli cu a patra serie de ateliere educaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-control-n-revine-in-scoli-cu-a-patra-serie-de-ateliere-educationale/

Asociaţia Culturală Control N continuă iniţiativele din sfera educaţiei non-formale cu o nouă serie de ateliere de autocunoaştere prin scris, dedicate elevilor de gimnaziu din trei şcoli bucureştene: Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” şi Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

Atelierele Eu. Despre mine. Al Meu. continuă procesul prin care scrisul este abordat din trei perspective diferite, plecând de la un numitor comun: autorul. Așadar, timp de trei săptămâni, 30 de elevi de 12-13 ani (clasele a-VI-a și a-VII-a) sunt familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Atelierele de autocunoaștere prin scris se desfășoară online, până la data de 15 aprilie, programul finalizând cu un spectacol lectură, organizat la Teatrul UNTEATRU, în luna iunie.

”Mă bucur enorm că atelierele continuă pentru că sunt o oportunitate extraordinară pentru eleve și elevi. Le oferă posibilitatea de a a-și conecta emoții, descoperiri, experiențe cu scrisul creativ. Scrisul ca formă de autoînțelegere. Scrisul care te face mai puternic/ă, dar și mai vulnerabil/ă. Scrisul dincolo de teme.”, spune Mihaela Michailov, trainer al atelierelor de scriere dramatică. Într-adevăr, pornind de la propriile lor trăiri, gânduri sau experiențe, copiii ajung în cadrul atelierelor, sub ghidajul trainerilor, să le transpună pe hârtie în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

Astfel, pe parcursul atelierelor, elevii vor experimenta, atât prin teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut: literatură, monolog, scenariu de film. Textele lor vor fi publicate pe liternet.ro și vor fi baza unui spectacol lectură găzduit de UNTEATRU.

Trainerii Eu. Despre mine. Al Meu. sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Eu. Despre mine. Al Meu. continuă o serie de programe similare create și implementate de Asociația Culturală Control N, în cadrul cărora trainerii au lucrat cu elevi din școli și licee bucureștene ca: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”, Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311 și Școala Gimnazială nr. 59.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.